Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Borna Coricista povataan suurpelaajaa

Thomas Johansson on saanut vastuullisen valmennustehtävän

Urheilu
 
Peter van den Berg
Borna Coricista odotetaan kovaa tennispelaajaa.
Borna Coricista odotetaan kovaa tennispelaajaa. Kuva: Peter van den Berg

Viime vuosina teini-ikäiset tenniksenpelaajat ovat olleet harvassa maailman sadan joukossa. Nyt heitä on siellä sentään kolme: kroatialainen Borna Coric, australialainen Thanasi Kokkinakis ja eteläkorealainen Hyeon Chung.

Ja korkeimmalla heistä listalla on Coric, jonka ATP-ranking on 40. Kroatialaista on valmentanut parin kuukauden ajan ruotsalainen Thomas Johansson, joka voitti Australian avoimet 2002.

"On tämä valtava haaste päästä valmentamaan näin hyvää pelaajaa. Toivon, että pystyn auttamaan Bornaa omalla kokemuksellani, ettei hän tekisi samoja virheitä kuin minä", Johansson kertoi Wimbledonissa Helsingin Sanomille.

Mitä virheitä Johansson sitten teki?

"Pyrin liian nopeasti saavuttamaan hyviä tuloksia. Silloin pelin kokonaisvaltainen kehittäminen jäi vähemmälle huomiolle", Johansson kertoi.

Coricin kohdalla kyse on esimerkiksi lentolyöntipelin kehittämisestä. Nopeampi tie huipulle olisi kehittää jo ennestään vahvaa peruslyöntipeliä.

"Erityisesti aivan huippupelaajat ovat hyviä lukemaan heikkouksia. Jos et mene hyvän lyöntisi jälkeen verkolle tappamaan palloa, he roikottavat taakse löysän pallon ja joudut taas aloittamaan painostuksen alusta", Johansson kertoi.

Ruotsalainen ehti valmentaa Caroline Wozniackia puolen vuoden ajan 2012.

"Sain sen jälkeen useita tarjouksia ryhtyä joidenkin pelaajien valmentajaksi, mutta mikään niistä ei ollut mielenkiintoinen", Johansson sanoi.

Tänä keväänä tuli mielenkiintoinen tarjous. Coric nähdään tulevana suurpelaajana. Wimbledonissa Coric voitti ensimmäisellä kierroksella Sergei Stakhovskin viidessä erässä. Eilen tuli häviö 25:nneksi sijoitetulle Andreas Seppille viidessä erässä.

Coricin pelin parhaita puolia ovat erittäin vahvat jalat ja valtava voitontahto. Peruslyönnit lähtevät molemmilta puolilta hyvin, mutta puutteitakin on.

"Hän tarvitsee lisää tulivoimaa peruslyönteihinsä ja syöttöönsä. Ja lentolyöntejä pitää kehittää", Johansson luetteli.

Coricin nousua juniorisarjoissa on voinut seurata jo pitkään. Hän voitti muun muassa US Openin juniorisarjan 2013 hieman vajaat 17-vuotiaana.

Suuremman yleisön tietoisuuteen hän tunkeutui viimeistään viime lokakuussa. Coric päihitti Baselin kisassa Rafael Nadalin ja meni turnauksen välieriin.

Samalla hän nousi ATP-listalla sadan joukkoon, nuorimpana pelaajana sitten Nadalin ja vuoden 2003.

Coricin liikkumisesta nurmikentällä tuli mieleen juuri Nadal vuodelta 2003. Silloin 17-vuotias espanjalainen pelasi Wimbledonissa ensi kertaa ja liukasteli nurmikentällä tuon tuostakin. Samanlaiselta näytti Coricinkin jalkatyö – vielä.

Arno Seiro
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!