Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neljän suosikin taistelu alkaa Ranskan ympäriajossa

Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali ja Nairo Quintana janoavat Ranskan ympäriajon voittoa

Urheilu
 
Alberto Contador
Alberto Contador

Raastavia vuoristonousuja, huikeita maisemia, kiritaisteluita ja venymisiä suorituskyvyn rajoille.

Pyöräilykauden huipentuma Ranskan ympäriajo on täällä taas, ja tämän vuoden kilpailusta on luvassa poikkeuksellisen mielenkiintoinen. Se johtuu siitä, että Ranskan ympäriajon eli Tourin kokonaiskilpailussa on neljä poikkeuksellisen tasaista suosikkia.

Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali ja Nairo Quintana ovat jo saaneet lempinimet Fantastic Four ja Fab Four, vaikka tänään lauantaina alkavasta Tourista ei ole poljettu vielä metriäkään.

Fantastic Four (suomeksi Ihmeneloset) on supersankariryhmä, joka on seikkaillut sarjakuvissa ja valkokankailla. Pyöräilyn ihmeneloset seikkailevat maanteillä.

Tilanne ei ole aivan normaali Tourin alkaessa, sillä usein kilpailuun on helppo nimetä yksi tai kaksi suosikkia yli muiden.

Contador, Froome, Nibali ja Quintana ovat kuitenkin tottuneet voittamaan, ja heistä jokaisella on mielenkiintoinen tarina tavoiteltavanaan.

Aloitetaan Tinkoff-Saxo-tallin Contadorista.

Espanjalaisajaja tavoittelee tuplaa eli Italian ja Ranskan ympäriajojen voittoa samana vuotena.

Italiassa Contador juhli runsas kuukausi sitten. Jos hän onnistuu myös Ranskassa, Contadorista tulee ensimmäinen tuplamies vuoden 1998 ja Marco Pantanin jälkeen.

"Jos voitan tämän tuplan, se on asia, jonka ihmiset tulevat muistamaan. Ammennan siitä paljon motivaatiota", Contador sanoi uutistoimisto Reutersille.

On kuitenkin kysymysmerkki, miten espanjalaisajaja on toipunut Giron rasituksista.

Ja sitten ovat Fantastic Fourin muut jäsenet.

Etenkin Quintana tulee Touriin taatusti tuulispäänä.

Mikäli Quintana vie ykköstilan, hänestä tulee kautta aikain ensimmäinen kolumbialainen ja ylipäätään eteläamerikkalainen Tourin voittaja. Se olisi viime vuonna Italian ympäriajon voittaneelle kolumbialaiselle mannaa.

"Unelmoin keltaisesta", Movistar-tallin Quintana on sanonut The Wall Street Journal -lehden mukaan. Tourin johtajan paita on väriltään keltainen.

Myös Quintanan kisavireen yllä on kysymysmerkkejä. Quintana on harjoitellut viime kuukausina lähinnä kotimaisemissaan, ja hän on ollut harvinainen näky kilpailuissa.

Siitä saa helpon aasinsillan Tourin hallitsevaan mestariin Nibaliin. Hänet on nähty useissa kilpailuissa, mutta tulokset eivät ole järisyttäneet maata.

"Kevät oli minulle vaikea, sillä en voittanut mitään enkä ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa", Astana-tallin Nibali sanoi Reutersille ja vakuutti olevansa tarpeeksi hyvässä kunnossa puolustaakseen ykköstilaansa.

Ainakin Nibali tietää, miten suurkilpailu voitetaan, sillä hän on ollut urallaan ykkönen Italian, Espanjan ja Ranskan ympäriajoissa.

Contador on tosin pannut vielä paremmaksi viemällä sekä Tourin että Giron nimiinsä kahdesti ja Espanjan ympäriajon kolmesti.

Sky-tallin Froome janoaa paluuta valtaan.

Hän voitti Tourin 2013, mutta viime vuoden kilpailu päättyi kaatumisiin, keskeytykseen ja armottomaan pettymykseen.

Vaikka monien vedonlyöntitoimistojen listoilla Froome on ykkössuosikki, Quintana ei laske häntä Nibalin ja Contadorin veroiseksi uhkaajaksi.

"Nibali ja Contador ovat kovimmat uhkaajani", hän napautti uutistoimisto AFP:lle.

Alkuasetelma ei olisi täydellinen ilman kunnon kiistaa.

Se on nähty Nibalin ja Quintanan välillä. Nibali ihmetteli, miksei Quintanaa ole nähty "missään" ennen Touria. Jotkut tulkitsivat kommentin siten, että Nibali olisi rivien välissä vihjannut, että Quintana on ollut Kolumbiassa välttääkseen dopingtestejä.

Quintana hermostui, ja Nibali joutui selittelemään kommenttiaan.

Tämän vuoden Tour alkaa Ranskan rajojen ulkopuolelta Utrechtista Alankomaista, jossa poljetaan aika-ajo. Avauspäivä on Tourin ainoa henkilökohtainen aika-ajo. Sen lisäksi nähdään yksi joukkueaika-ajo.

Raskaita vuoristopäiviä on sen sijaan monta. Reitin profiilin vuoksi erittäin vahva mäkimies Quintana nousee monien listoilla jopa ykkössuosikiksi.

 

Eurosport näyttää Ranskan ympäriajosta päivittäin suoria lähetyksiä. Avauspäivän suora lähetys alkaa Eurosportilla kello 14.54.

Nairo Quintana
Nairo Quintana
Chris Froome
Chris Froome
Vincenzo Nibali
Vincenzo Nibali
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?