Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tilastot terästävät Rosbergin voitontoiveita

Urheilu
 

Britannian Grand Prix Silverstonen vauhtimekassa on voitettu 17 viimeisen vuoden aikana vain kolme kertaa paalupaikalta. Viimeksi ykkösruudusta voittoon Silverstonessa ajoi Sebastian Vettel kuusi vuotta sitten.

Mercedes valloitti seitsemännen kerran tällä kaudella eturivin yhdeksännessä aika-ajossa. Paalun otti Lewis Hamilton, ja Itävallan tapaan viereltä lähtee tallikaveri Nico Rosberg.

Haastattelussa Helsingin Sanomat muistutti tuosta tilastosta Rosbergia, ja kysyi, eikö ole hyväksi startata muualta kuin paalulta.

"Onhan se uskomaton tilasto. Siksi voinkin olla onnellinen, etten saanut paalua", Rosberg maiskutteli.

"Totta kai tiesin tuon tilaston. Täällä mahdollisuudet voittoon ovat paljon suuremmat kakkosruudusta", tänä viikonloppuna vitsailuennätystä tavoitteleva saksalaiskuski hymähti.

Tunnetustihan Rosberg ei kuulu tilastofriikkeihin.

Itävallassa Rosberg nousi kakkosruudusta Hamiltonin ohi heti startissa, ja samat suunnitelmat hänellä on nytkin.

"Perjantaina harjoittelimme pitkiä vetoja, ja niiden perusteella uskon, että minulla on jonkinmoinen etu puolellani, koska Lewisilla näytti silloin olleen paljon ongelmia."

Mercedes oli omalla planeetallaan aika-ajossa pitkien suorien ja nopeiden mutkien radalla, missä W06 -autojen downforce-etu ja moottoritehot jylläävät.

Rosberg hävisi paalun 0,113 sekunnilla. Virhe ratkaisevalla kierroksella ratkaisi.

Hamilton kuittasi kauden kahdeksannen paalunsa, ja ohitti Sebastian Vettelin kaikkien aikojen tilastossa juhlittuaan nyt uransa 46. aika-ajovoittoa.

Williamsin Valtteri Bottas jäi neljänteen ruutuun, kun aika-ajohurmoksen kesällä löytänyt Felipe Massa oli jälleen tallikaveriaan nopeampi.

"Felipe on nopea kuski aika-ajossa. Ei siinä mitään. Kyllä se tilanne tästä vielä kääntyy toiseen malliin", Bottas painotti.

Kimi Räikkönen onnistui ensi kertaa päihittämään tallikaverinsa Sebastian Vettelin aika-ajossa niin, ettei kummallakaan ollut ongelmia. Kanadassa Räikkönen oli edellä, kun Vettel jäi jo aika-ajon ensimmäiseen vaiheeseen.

"Mitään iloa ei tallikaverin lyömisestä koidu, kun olemme vasta kolmannessa lähtörivissä. Aika-ajo oli pettymys. Kisassa teemme kaikkemme, että parannamme sijoitusta", Räikkönen sanoi.

Heikki Kulta
Silverstone

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!