Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Gorilla" voitti dramaattisen toisen etapin

Tuuli tuiversi eloa Ranskan ympäriajoon

Urheilu
 
Benoit Tessier Reuters
André Greipel (oik.) voitti Ranskan ympäriajon toisen etapin ennen Peter Sagania.
André Greipel (oik.) voitti Ranskan ympäriajon toisen etapin ennen Peter Sagania. Kuva: Benoit Tessier Reuters

Lotto-Soudal-tallin André Greipel voitti Ranskan ympäriajon dramaattisen toisen etapin hurjassa kirikilpailussa sunnuntai-iltapäivällä. Samalla Trekin Fabian Cancellara nousi Tourin kokonaiskilpailun johtoon.

166 kilometriä pitkä osuus kulki Hollannin Utrechtista Zeelandin rannikkoprovinssiin. Sillä pääroolia näytteli vaihteleva sää. Kisaan lähdettiin auringon paistaessa. Sitten iskivät raju sivutuuli, sade ja sumu. Maaliin tultiin kuitenkin taas poutasäässä.

Luonnonolosuhteiden lisäksi liikenneympyrät, joiden läpi reitti kulki, harvensivat pääjoukkoa pullonkauloina. Kisa muistutti pikemminkin yhden päivän klassikkoajoa, kuin etappikilpailua.

Pääjoukko pilkkoutui noin 50 kilometriä ennen maalia kolmeen osaan useiden kolarien jälkeen, vaikka reitin profiili oli täysin tasainen. Kärkeen nousi 26 ajajan ryhmä, jonka irtiotto kesti maaliin saakka.

Kilpailu päättyi räjähtävään kiriin Atlantin rannalla. Siinä väkevin oli Greipel, jota pyöräilyfanit kutsuvat lempinimellä Gorilla. Slovakialainen Peter Sagan ehti toiseksi häviten vain puolella renkaanmitalla. Cancellara yllätti ja ajoi kolmanneksi ennen Mark Cavendishia. Cancellara nousi kokonaiskisan kärkeen, ja puki ylleen keltaisen paidan. Greipel jatkaa ympäriajoa parhaan kirimiehen vihreä paita niskassaan.

"Sanotaan, että sprintti alkaa 250 metriä ennen maalia, mutta minä valmistaudun siihen jo 200 kilometriä etukäteen", Greipel kommentoi erikoista kilpailua Eurosportille.

Dramaattisinta etapilla oli sen vaikutus kokonaistilanteeseen. Neljästä ennakkosuosikista Vincenzo Nibali ja Nairo Quintana jäivät irtioton taakse, ja ottivat kovimmille vastustajilleen rutkasti takkiin. Chris Froome on nyt sijalla kymmenen. Alberto Contador on brittiä jäljessä 12 sekuntia, Nibali 1.21 ja Quintana 1.39. Yli minuutin erojen kaventamisessa riittää tekemistä, mutta ympäriajo kestää kolme viikkoa. Aikaa siis on.

"On valtava etu olla näissä asemissa yhden tasamaapäivän jälkeen", Froome iloitsi uutistoimisto Reutersille.

Tänään maanantaina pyöräkaravaani saapuu Belgiaan. Siellä kilpailijoilla on edessään maaliintulo Mur de Huy -kukkulan laelle 159,5 kilometrin polkemisen jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!