Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Williams kahlitsi Bottaksen vauhtia

Hamilton otti kolmannen voittonsa kotikisassaan Silverstonessa

Urheilu
 
paul childs reuters
Mercedeksen Lewis Hamilton (vas.) ja Nico Rosberg kävivät kaksoisvoiton jälkeen läpi tutut juhlintarituaalit, joihin kuului myös kuohujuoman ruiskuttaminen.
Mercedeksen Lewis Hamilton (vas.) ja Nico Rosberg kävivät kaksoisvoiton jälkeen läpi tutut juhlintarituaalit, joihin kuului myös kuohujuoman ruiskuttaminen. Kuva: paul childs reuters

Yleensä urheilussa kiitos seisoo lopussa. Kotikisaansa Silverstonessa ajaneen Williams-tallin kohdalla ylistykset liittyvät ensimmäisiin kierroksiin.

Kakkosrivistä startanneet Felipe Massa ja Valtteri Bottas iskivät kauden parhaat lähtönsä. Massa tuli kuin ohjus kolmosruudusta suoraan kärkeen, ja Bottas pisti paalumies Lewis Hamiltonin kovemmalle kuin brittitähti ikinä olisi odottanut.

Artikkeliin liittyvät

Pian Williamsit kiitivät kaksoisjohdossa, eikä Mercedeksillä ollut mitään mahdollisuuksia yrittää ohitse.

"Olihan se hyvä lähtö, mutta ei mikään superstartti, koska se vaan näytti siltä. Totuus on, että muut autot ympärillä lähtivät niin huonosti", Bottas toppuutteli kehuja.

Ruusut hän ojensi tietokonepuolelle.

"Kytkinmies teki erinomaista työtä. Lämmittelykierroksille muutimme vielä asetuksia, ja startissa ne toimivat sitten terävästi."

Williamsin kannalta positiivisuus loppui niihin 20 ensimmäiseen kierrokseen, jotka Massa ja Bottas pitivät kärkipaikkoja. Itse asiassa Williamsin kilpajohto taisi tehdä virheen estettyään Bottasta ohittamasta tallikaveriaan, vaikka tämä oli jo ihan suomalaiskuskin haarukassa.

"Kunnioitan aina tallin päätöksiä, mutta tietysti siinä kohtaa olisi ollut kiva ohittaa, kun minulla oli siihen paras mahdollisuus. Uskon, että olisin voinut vetää eroa, jos olisin johtanut kisaa. Kun Felipe meni varikolle, olin heti sekunnin nopeampi seuraavalla kierroksella."

"Ymmärrän kyllä, miksi tiimi halusi meidän välttävän keskinäistä kamppailua sillä hetkellä. Keskenään kamppailemalla olisimme voineet hukata tärkeää aikaa. Minulle se oli kuitenkin pettymys, mutta totta kai jälkeenpäin on helppo sanoa. Olihan kisassa ehkä sellaisia asioita, joita olisimme voineet tehdä paremmin. Toisaalta sateen myötä on turha jossitella, koska siinä meillä ei ollut enää mahdollisuuksia taistella kärkipaikoista."

Neljännen ja viidennen sijan hankkineen Williamsin palkintosaumat menivät viimeisen 15 kierroksen aikana koettuihin saderyöpsäyksiin.

Ensin Nico Rosberg ohitti vasta kosteaksi ehtineellä radalla kummatkin Williamsit, ja sitten Massa ja Bottas olivat juuri ohittaneet varikkoportin, kun sade koveni, ja takana tullut Ferrarin Sebastian Vettel ehti reagoida ajoissa mennäkseen saman tien hakemaan välikelin renkaat.

Vettelin tallikaveri Kimi Räikkönen otti liikaakin ennakkoa. Hän teki oman rengasratkaisunsa neljä kierrosta liian aikaisin. Räikkönen oli välikelin renkailla lähes kuivalla radalla ja joutui sen vuoksi hakemaan vielä uudetkin renkaat nopean kulumisen vuoksi.

"Rata muuttui joka kierroksella. Parissa mutkassa oli jo aika liukasta, ja kun näytti satavan koko ajan enemmän, päätin käydä hakemassa välikelin renkaat. Se oli liian aikaisin, mutta toisaalta jotain piti yrittää. Tämä oli meille vaikea viikonloppu. Auto oli kyllä hyvä, hallittavuus oli niin hyvä kuin olla voi. Kierrosaikaa vain puuttui", Räikkönen arvioi.

Hamilton joutui taistelemaan tavallista kovempaa muita kuin tallikaveriaan vastaan. Williamsit hän kesytti jo ensimmäisellä varikkokäynnillä, mutta ajoitus välikelin renkaille riirtymisestä oli rengastoimittaja Pirellin johtajan Paul Hemberyn mukaan aivan täydellinen.

Hamiltonista tuli vasta neljäs paalumies, joka on voittanut Silverstonen kisan 18 viime vuoden aikana.

Heikki Kulta
Silverstone

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?