Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Chile vei Copa Américan, Messi jäi taas ilman

Isäntämaa juhli Etelä-Amerikan mestaruutta, Argentiina pettyi

Urheilu
 
Rodrigo Garrido Reuters
Chilen pelaajat juhlivat Copa Américan voittopokaalin kanssa presidentin palatsissa Santiagossa.
Chilen pelaajat juhlivat Copa Américan voittopokaalin kanssa presidentin palatsissa Santiagossa. Kuva: Rodrigo Garrido Reuters

Kysykää Lionel Messiltä, millaista on voittaa FC Barcelonassa titteleitä, mutta älkää kysykö Messiltä mitään Argentiinan menestyksestä.

Argentiinalla oli taas mahdollisuus voittaa jalkapallon arvoturnaus, kun se kohtasi Copa Américan loppuottelussa isäntämaa Chilen.

Ottelu eteni maalittomana rangaistuspotkukisaan, jossa Chile vei voiton 4–1. Chileltä neljä laukojaa onnistui, Argentiinalta vain Messi alakulmasijoituksellaan.

Ensin laukoi Matías Fernández, sitten Messi, jonka jälkeen tulivat vuoroon Arturo Vidal (2–1), Gonzalo Higuaín (–), Charles Aránguiz 3–1, Éver Banega (–) ja lopuksi jäätävän viileästi Alexis Sánchez teki 4–1.

"Kun voittaa yhden näin tärkeän turnauksen, ihmiset alkavat unelmoida seuraavasta, mutta MM-karsinnoilla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa", Chilen päävalmentaja Jorge Sampaoli sanoi. Venäjän MM-kisojen karsinnat alkavat Etelä-Amerikassa myöhemmin tänä vuonna.

Yhden rankkaritappion voisi vielä hyväksyä, mutta vuosi sitten Argentiina venyi jatkoajalle Saksaa vastaan MM-turnauksen finaalissa. Sitten iski Mario Götze, ja loppu on historiaa. Siinä pelissä ei ehditty edes rankkareille.

Etelä-Amerikan mestaruus oli Chilelle ensimmäinen. Argentiinalla riittää pokaaleja tästä turnauksesta, mutta ei enää moniin vuosiin.

Argentiinalla oli peräti yhdeksän samaa pelaajaa kentällä, jotka olivat häviämässä Saksalla viime vuonna.

Keskikentän Javier Mascheranolla riittää tappiohistoriaa helminauhaksi asti. Hän pelasi Copa Américan finaalissa kolmannen kerran, ja aina on tullut nokkiin. Chile vei nyt pokaalin, ja sitä ennen kannut karkasivat 2007 ja 2004.

"Häviäminen on kärsimystä ja valtavan sääli", Mascherano sanoi Reutersille.

"Meillä oli hyvä turnaus, pääsimme finaaliin ja veimme sitä. Taas meiltä puuttui annos onnea, enkä osaa sanoa siihen mitään selitystä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?