Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hurja taistelu Helsingin futisherruudesta jatkuu

HJK ja HIFK kohtaavat loppuunmyydyllä Sonera-stadionilla

Urheilu
 
Kimmo Räisänen
Huhtikuussa pelattu kauden ensimmäinen Helsingin paikallispeli päättyi maalein 1–1. Ottelu oli tämän päivän derbyn tavoin loppuunmyyty.
Huhtikuussa pelattu kauden ensimmäinen Helsingin paikallispeli päättyi maalein 1–1. Ottelu oli tämän päivän derbyn tavoin loppuunmyyty. Kuva: Kimmo Räisänen

Stadin derby on täällä taas! HJK ja HIFK kohtaavat tänään maanantaina jalkapallon Veikkausliigassa, ja HS käy läpi kauden toisen paikallispelin asetelmat.

1 Lähtötilanne Kotijoukkue HJK johtaa Veikkausliigaa, mutta sen peli on ollut viime aikoina solmussa. Edellisessä ottelussaan HJK hävisi Turussa Interille kolmella maalilla.

"Siinä pelissä meiltä ei toiminut oikein mikään. Puolustimme tosi huonosti, ja syöttöpelissämme oli hirveitä ongelmia. Meidän täytyy päästä pallollisessa pelaamisessamme omalle tasollemme", sanoo HJK:n keskikentän moottori Rasmus Schüller.

Sarjanousija IFK on pelannut odotuksiin nähden kelpo kauden, mutta joukkue kaipaa voittoja pysyäkseen keskikastissa. Kauden ensimmäinen paikallisottelu päättyi 1–1.

2 Pelin kulku HJK pitää suurella todennäköisyydellä paljon palloa ja rakentaa runsaasti hitaita hyökkäyksiä. IFK kyttää nopeita vastaiskupaikkoja.

"Klubin neljä ylintä pelaajaa lisättynä Schüllerillä on kova osasto ja haaste puolustuksellemme", IFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara myöntää.

Kova osasto lienee laitapelaajat Erfan Zeneli ja Demba Savage, kymppipaikan Atomu Tanaka ja kärki Mike Havenaar.

3 Tunnelma Sonera-stadion on loppuunmyyty ja tunnelma katossa.

Kummallakin joukkueella on suuri ja äänekäs kannattajapääty. "Yleisön metelillä on pelaajalle älyttömän iso merkitys", tiivistää IFK:n nuori Fredrik Lassas, joka edusti vielä viime kaudella HJK:ta.

"Derbyihin yrittää valmistautua kuin normaaleihin peleihin, mutta onhan näissä ihan eri latinki. Etenkin meille [IFK:lle] paikallispelit ovat kauden isoimmat ottelut", Lassas sanoo.

4 Avainpelaajat HJK:n Atomu Tanaka, lempinimeltään Atom, on huippuvaarallinen. Hänen liikkumisensa, syöttövalikoimansa ja pelikäsityksensä ovat liigan eliittiä.

Zeneli ja Savage leikkaavat mielellään pallon kanssa laidoilta keskelle ja hakevat hanakasti omia ratkaisuja. Schüllerillä on tärkeä rooli pelinrakentamisessa ja pelaamisen rytmittämisessä.

IFK:sta voisi nostaa esille keskikentän keskustan Jukka Halmeen. Lähes kulttimaineessa oleva Halme ei ole maailman taitavin pelaaja, mutta hän on sitäkin ilkeämpi vastustaja.

Toppari Tuomas Aholla on iso rooli IFK:n puolustuslinjan johtajana ja pelinavaajana. IFK:n puolustuslinja on kokenut kovia, sillä Jukka Sinisalo ja Otto-Pekka Jurvainen ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa.

Tuore kärkihankinta Kastriot Kastrati on tullut ryminällä vaihdosta kentälle, ja IFK toivoo tehovireen jatkuvan.

 

HJK–HIFK tänään kello 18.30 Sonera-stadionilla. ISTV näyttää ottelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?