Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jami Kemppainen valmistautui Helsinki Cupiin vesisodalla

Perinteikkäästä jalkapalloturnauksesta tulee monelle perheelle vuosia kestävä tapa.

Urheilu
 
Laura Mendelin HS
Nurmijärven Palloseuran Jami Kemppainen pelasi elämänsä ensimmäisessä Helsinki Cupin pelissä hyökkääjänä.
Nurmijärven Palloseuran Jami Kemppainen pelasi elämänsä ensimmäisessä Helsinki Cupin pelissä hyökkääjänä. Kuva: Laura Mendelin HS

Mikä on paras tapa valmistautua Suomen suurimpaan jalkapalloturnaukseen Helsinki Cupiin? Vesisota, ainakin 8-vuotiaan Jami Kemppaisen mielestä.

Nurmijärven Jalkapalloseurassa pelaava Kemppainen aloitti sunnuntaina elämänsä ensimmäisen Helsinki Cupin pirteänä, kiitos huolellisen valmistautumisensa.

Artikkeliin liittyvät

"Olimme kaverin kanssa eilen vesisotaa. Me olimme ihan märkiä, joten olen nyt virkeänä täällä. Juoksimme myös täysillä, joten en tule tänne kävelemään", Jami kertoi strategiastaan.

Jami on yksi 21 000 pelaajasta, jotka osallistuvat Helsinki Cupiin. Sunnuntaista perjantaihin kestävä turnaus toi Helsinkiin 1 240 joukkuetta 11:stä maasta.

Jami totesi jännittäneensä isoa turnausta hieman, mutta ei kuitenkaan niin paljon kuin kesän kohokohtaa. Sitä hän jännittää paljon enemmän.

"Menemme kesällä Harry Potter -studiolle Lontooseen."

Jamin joukkue NJS punainen aloitti turnauksensa ottelulla Valtti/FB:tä vastaan. Tiukka ottelu päättyi lukemiin 4–4.

"En saanut maalia, koska aina juuri minun kimpussani oli eniten vastustajia. Heti kun sain pallon, kaikki tulivat kimppuuni", hyökkääjänä pelannut Jami harmitteli.

Hän pelasi aikaisemmin mieluummin pakkina, koska silloin ei tarvitse juosta.

"Nyt olin hyökkääjänä. Siinä pitää juosta joka paikkaan ja tulee hirveä hiki, mutta nyt tykkään siitä", jääkiekkoa, koripalloa, haitarinsoittoa ja motocrossia jalkapallon lisäksi harrastava Jami sanoo.

Monitoimipojan äiti Katariina Kemppainen istui katsomossa, niin ikään elämänsä ensimmäistä kertaa.

"Tämä on ihan mahtavaa. Turnauksesta tulee varmaan tapa, jos Jami vain jatkaa jalkapalloa", Katariina sanoi.

Tänä vuonna jo neljättäkymmenettä kertaa järjestettävästä Helsinki Cupista tulee monille tapa, kuten Illikaisten perheelle.

Järvenpään Palloseurassa pelaava 16-vuotias Niki Illikainen osallistui Helsinki Cupiin ensimmäistä kertaa 7-vuotiaana – siis heti kun oli mahdollista.

Sittemmin hän ollut Helsinki Cupissa mukana lähes joka kerta.

Se paras – ja pahin – muisto liittyy kuitenkin ensimmäiseen turnaukseen.

"Pelasimme HJK:ta vastaan, ja olimme maalin tappiolla. Peli oli lopussa, kun pääsin kaikista läpi ja tein melkein maalin. Juuri kun olin potkaisemassa, tuomari vihelsi pilliin", Niki muistelee.

Mutta miksi pilli soi?

"Tuomari oli puolueellinen. Peli olisi mennyt muuten rankkareille", Niki manaa.

Tämänvuotinen turnaus on Nikille viimeinen, sillä vuonna 1998 syntyneenä hän on ensi vuonna yli-ikäinen turnaukseen. Niki myöntää, että ikävä tulee.

"Helsinki Cup on ollut aina se, mikä kesästä on jäänyt mieleen. Joukkueella on turnauksessa aina paras joukkuehenki, ja täällä tutustuu uusiin ihmisiin."

Myös Illikaisen isä Juho Illikainen on ollut Helsinki Cupissa mukana jo vuosia.

Isä toimii nyt joukkueen valmentajana.

"Mikäs täällä ollessa, kun aurinko paistaa. Välillä on satanut niin, että kentällä on ollut vettä nilkkoja myöten. Ei sade poikia haittaa, meitä vanhempia vain", Juho naurahtaa.

Ainoastaan äiti-Illikainen puuttuu joukosta. Niki kertoo, että äiti tulee paikalle vain pojan pyynnöstä.

Ja poika ei mielellään pyyntöä esitä.

"Tuntisin paineita siitä, että nolaako äiti minut. Kerran kun tein maalin, äiti huusi lujaa, että hyvä Niki. Se oli noloa."

Järvenpään Palloseuran Niki Illikainen pelaa elämänsä viimeistä Helsinki Cupia, sillä ensi vuonna hän on yli-ikäinen turnaukseen.
Järvenpään Palloseuran Niki Illikainen pelaa elämänsä viimeistä Helsinki Cupia, sillä ensi vuonna hän on yli-ikäinen turnaukseen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!