Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mboma ratkaisu Lahden ongelmiin

FC Lahti onnistui maalinteossa neljän nollapelin jälkeen

Urheilu
 
Pasi Peltola
FC Lahti 1 SJK 0

Jalkapalloliigan mestaruustaistossa olevaan kolmikkoon kuuluvan Seinäjoen Jalkapallokerhon valmentaja Simo Valakarin ainoa ilonaihe maanantaina oli muiden kärkiseurojen tulosten kuuleminen.

Neljä liigapeliä peräkkäin maalitta pelannut FC Lahti nollasi SJK:n Kisapuistossa Aristote Mboman 77. minuutin jäätävällä osumalla 1–0.

"Meillä oli pelikontrollia, pallonhallintaa ja tekopaikkoja aivan riittävästi", Valakari tulkitsi.

"SJK laittoi meidät linkoukseen, jollaisessa emme vielä tällä kaudella ole olleet. Niin monesti olen harmitellut hukattuja paikkojamme, että otan tämän voiton mielihyvin", henkäisi FC Lahden luotsi Toni Korkeakunnas.

Mboma, 21, yritti talvella sekä HJK:n että VPS:n joukkueisiin, mutta nilkkavammat jättivät hänet vielä tuolloin työttömäksi. Seitsemän vuotta sitten perheensä mukana Jyväskylään muuttanut Mboma pelasi viime kaudella kolme liigaottelua Hongassa ja avasi maalitilinsä liigassa.

"Oli hienoa saada maalitili auki myös Lahdessa. Tavoitteenani on olla avauspelaaja, mutta siihen pääseminen vaatii tässä porukassa paljon duunia", sanaili Mboma suomeksi.

Avausjakso oli melkoista antijalkapalloilua. Jos joku oli tullut aurinkokatsomoon vain hyvän sään innoittamana, ei hän ainakaan palaa paikalle jalkapalloilusta innostuneena.

Lahden Petri Pasaselle väsymys olisi ollut hyväksyttävä selitys. Pasasen perhe kasvoi sitten torstaisen Elfsborg-ottelun kuudennella lapsella.

Lahden ongelmat kulminoituvat pitkälti seuraikoniin, hyökkääjä Rafaeliin, 36. Pääsarjan kaikkien aikojen seitsemänneksi paras maalintekijä (133) oli viime kesänä yhden osuman päässä maalikuninkuudesta. Silloin maaleja syntyi puolikkaistakin paikoista, nyt ei mistään.

Pasi Peltola
Lahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!