Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yankeesin kykyjenetsijä vaikuttui Itä–Länsi-ottelussa

Urheilu
 

Baseballia verrataan Suomessa säännöllisesti pesäpalloon. Kahden pallonlyöntipelin välillä käyty keskustelu kiihtyi viimeksi Superpesiksen Itä–Länsi-ottelun jälkeen.

Baseball- ja softball-liiton puheenjohtaja Tony Jones oli kutsunut paikalle MLB:n menestyneimmän seuran, New York Yankeesin, Euroopan kykyjenetsijän. Hyvinkäällä pesäpalloon tutustunut Troy Williams oli vakuuttunut pelaajien urheilullisuudesta.

Erityisesti pelaajien heittojen nopeus hämmästytti.

Sotkamon Jymyn Niko Korhonen linkosi pallon tutkaan 156 kilometrin tuntinopeutta. Se on luku, joka ei kalpene MLB:n niin sanottujen jatkosyöttäjien kanssa lainkaan.

"Kyllä pesäpalloilijat voisivat tehdä hyvää työtä MLB:ssä. Syöttötekniikan hienouksia pitäisi harjoitella, mutta lahjakkaina urheilijoina he oppisivat varmasti nopeasti", Jones kommentoi suomalaisten mahdollisuuksia taalaliigassa.

Vuotaako lahjakkuus lajista toiseen, jos kovakätiset pesäpallopelaajat haistavat mahdollisuuden rahakkaaseen ammattiuraan?

Kysymys ei huoleta Ruskeasuolla pelistä nauttinutta Pesäpalloliiton kilpailupäällikköä Mika Helmistä. Hän toivoo, että pesäpallo ja baseball tekevät jatkossa tiivistä yhteistyötä. MLB on mahdollisuus, ei uhka.

"Baseball-taitoja voisi opettaa lahjakkaille pesäpalloilijoille esimerkiksi opiskelijavaihdon myötä", Helminen toteaa.

"Toivottavasti nuoret huiput pääsevät jonain päivänä MLB:hen."

Itä–Lännen jälkeen Suomen baseball-piireissä kuohahti, kun Yleisradion selostajalegenda Bror-Erik Wallenius väitti Jälkihiki-ohjelmassa pesäpallon olevan "kymmenen kertaa urheilullisempaa kuin baseball".

"Tuollaiset kommentit ovat tyypillisiä henkilöiltä, jotka eivät ole juuri katsoneet baseballia", Kaistinen tuhahtaa.

"Baseball-pelaajat vaikuttavat löysiltä vain sen takia, että pelaavat 162 ottelua runkosarjassa. He ovat huippu-urheilijoita mutta lepäävät kentällä aina kuin mahdollista."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!