Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tommi Mäkisestä tulee Toyotan tallipäällikkö

Myös Mikko Hirvonen on mukana projektissa

Urheilu
 
Miika Wuorela

Tommi Mäkisen nimi hakataan jälleen uudenlaiseen virstanpylvääseen. Rallin nelinkertainen maailmanmestari saa vastuulleen MM-voittajatiimin kokoamisen tallipäällikkönä.

Tiimin nimi on Toyota Gazoo Racing. Pääpaikka rallitoiminnoille on Mäkisen tiluksilla.

"Paikkana on nyt aluksi ainakin Puuppola. Syksyllä katsotaan tarkemmin, missä jatketaan. Liikkeelle on päästävä heti, ja suunnittelutiimi on koottava nopeasti", Mäkinen sanoo.

Merkin aiempaa kilpailutoimintaa hoidettiin vuoteen 1999 asti Saksassa sijaitsevasta rallipajasta, mutta tulevaisuus on sinivalkoinen. Syy on yksinkertainen: resurssipula.

"Yhteistyötä Kölnin kanssa tehdään, mutta heillä on WEC-sarja hoidettavana ja miljoona muutakin projektia. He palvelevat vähän kaikkia asiakkaita. Moottorin ja aerodynamiikan kanssa teemme silti kohtuullisen paljon töitä yhdessä Kölnin kanssa."

"Tämä on kuitenkin niin tärkeä projekti, että oma organisaatio on paikallaan. Työmaata ja vastuuta riittää. Kun saadaan oikeat miehet oikeille paikoille, niin siitä se lähtee."

Mäkistä ei huoleta pätevän tekijäporukan löytyminen.

"Kokoamme yhteen nuoria tekijöitä, liputan itse täysin siihen suuntaan. Yritetään sillä tavalla liikkeelle. Asiassa on sekin etu, että nuorilla on motivaatiota ja uskallus kyseenalaistaa asioita. Kokemuksellakin on tietysti oma merkityksensä. Siellä on paljon teräviä ja välkkyjä kavereita tietokoneet kourassa."

Viime marraskuussa pitkän ralliuransa päättänyt Mikko Hirvonen on kiinteä osa merkin kilpailuohjelmaa. Kun Hirvosen kiireet ralliauton ratin takana helpottivat, oli luonnollinen jatkumo hypätä auttamaan entistä mentoria uuteen projektiin.

"Mikko on mukana junnukoulutuksessa Lehtisen Jarmon kanssa. Jos käyttää vähän maalaisjärkeä, niin ei ketään muuta voisi kuvitellakaan tuollaista tehtävää hoitamaan. Hänellä on viimeisin kokemus modernista WRC-autosta."

On liian aikaista veikata, nähdäänkö Hirvonen vielä kilpailunumerot autonsa kyljissä kiitämässä. Moninkertaisen MM-mitalistin palveluille on joka tapauksessa kysyntää.

"Eiköhän Mikon rooli ole kohtuullisen mittava, esimerkiksi testien ajamisessa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!