Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Guardiola tarjoutui turhaan Brasilian MM-valmentajaksi

Liitto pelkäsi kansan reaktiota, kisaisäntien turnaus päättyi katastrofiin

Urheilu
 
Alexander Hassenstein Reuters
Pep Guardiola on niittänyt menestystä jalkapallovalmentajana.
Pep Guardiola on niittänyt menestystä jalkapallovalmentajana. Kuva: Alexander Hassenstein Reuters

MM-turnaus päättyi viime kesänä isäntämaa Brasilian kannalta karmaisevaan katastrofiin. Joukkue koki ensin historiallisen 1–7-nöyryytyksen välierässä Saksaa vastaan, ja tyrmäys täydentyi 0–3-tappiolla pronssiottelussa Hollantia vastaan.

Brasilian maajoukkuepuolustaja Dani Alves sanoo Bola de Vez -lehdelle, että katastrofi olisi voitu ehkä estää erilaisella valmentajavalinnalla.

Brasiliaa luotsasi kotikisoissa Luiz Felipe Scolari, mutta Alvesin mukaan tarjolla olisi ollut Barcelonassa ja Bayern Münchenissä menestystä niittänyt Pep Guardiola. Alvesin mukaan Guardiola tarjosi palveluitaan Brasilian jalkapalloliitolle, joka kieltäytyi.

"Pep sanoi haluavansa tehdä meistä maailman parhaan joukkueen, ja hänellä oli jo taktiikka mietittynä. Jalkapalloliitto ei kuitenkaan halunnut häntä", Alves sanoo lehdelle.

"He sanoivat, etteivät tiedä, miten kansa suhtautuisi Pepin valintaan. Mutta jos et ole valmis ottamaan maailman parasta valmentajaa, et välitä Selecaosta [maajoukkueesta]."

Alves voitti Guardiolan valmennuksessa Barcelonassa triplaa kaudella 2008–09.

Tämän jälkeen Guardiola on voittanut Bayern Münchenissä kahdesti Saksan mestaruuden, mutta Mestarien liigassa ei ole tullut menestystä. Alvesin mukaan Guardiola olisi ollut valmis tekemään töitä tulospalkkauksella.

"Kuinka tällaisen tilaisuuden voi jättää käyttämättä?"

Scolari sai potkut heti kisojen jälkeen, mutta seuraajaksi valittu Dunga ei onnistunut nostamaan joukkuetta loistoon. Brasilia putosi Copa American puolivälierissä Paraguayta vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!