Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niklas-Salminen nyt jo kahdeksan joukkoon

Suomalaisen läpimurto poikien turnauksessa pysyy oikeilla raiteilla

Urheilu
 
Peter van den Berg
Patrik Niklas-Salminen pelasi keskiviikkona Wimbledonissa erinomaisen ottelun.
Patrik Niklas-Salminen pelasi keskiviikkona Wimbledonissa erinomaisen ottelun. Kuva: Peter van den Berg

Patrik Niklas-Salmisen ajoitus on kohdallaan Wimbledonissa poikien turnauksessa – sekä lyöntien että sateen suhteen. Aivan kuten tiistaina myös keskiviikkona suomalainen niittasi ottelun viimeisen pisteen, kun sade alkoi.

Ja lyöntien ajoituksesta kertokoon kolmannen kierroksen voittoluvut toiseksi sijoitetusta Duck-Hee Leestä: 6–4, 6–0.

"Tänään kulki", Niklas-Salminen summasi ottelunsa, kun hän oli voittanut myöhemmin myös ensimmäisen kierroksen nelinpelinsä yhdessä norjalaisen Viktor Durasovicin kanssa.

Samaa mieltä oli myös valmentaja Federico Ricci.

"Tänään Patrik pelasi käytännössä täydellisen ottelun. Hän nosti pelitasoaan aina, kun sitä eniten tarvitsi", Ricci kehui suojattiaan.

44 minuutin ralli Wimbledonin kentällä 11 oli melkoinen näky. Niklas-Salminen syötti erinomaisesti ja myllytti peruslyöntejään vastustamattomasti.

"Jos Patrik syöttää tuolla tavalla, ei sieltä kovinkaan montaa palautusta tule takaisin", Ricci sanoi.

Niklas-Salminen on parhaimmillaan syöttänyt tutkaan 198 kilometriä tunnissa, mutta Wimbledonissa hänen ottelunsa eivät ole vielä osuneet kentille, joilla on tutka. 200 kilometriä tunnissa saattaa mennä hyvinkin nopeasti rikki, sen verran tanakasti avaukset lähtevät.

Niklas-Salminen pisti ykkössyöttönsä ruutuun häkellyttävällä 77 prosentin tarkkuudella. Hän ei ole turnauksen aikana hävinnyt yhtään syöttövuoroa.

Niklas-Salmisella oli täydellinen päivä, kun taas korealainen ei yltänyt parhaimpaansa. Varsinkin toisessa erässä Lee oli poissa tolaltaan.

"Olin väsynyt tiistain ottelusta. Fyysisellä puolella en ollut sataprosenttisessa kunnossa", Lee kertoi Helsingin Sanomille.

Lee voitti tiistaina australialaisen Marc Polmansin 9–7 kolmannessa erässä.

Lee on syntymästään kuuro. Hän ei pysty kuulemaan mitään, joten esimerkiksi linjatuomiot voivat mennä ohi. Hämmästyttävän hyvin Lee pystyy kuitenkin havainnoimaan kaiken tarvittavan ympäristöstään. Joskus hänen täytyy kuitenkin kääntyä valmentajansa puoleen ja saada varmistus tuomiosta.

Nelinpelinsä jälkeen Niklas-Salminen suuntasi valmentajansa kanssa lähistöllä sijaitsevan yliopiston asuntolaan.

Seuraavana aamuna oli odottamassa herätys kello 7.45. Aamiaisen jälkeen suunta olisi taas Wimbledonin kuuluisille The All England Lawn Tennis Clubin kentille.

"Ennen ottelua otan kunnon 20–30 minuutin lämmittelyn, sitten puoli tuntia lyömistä ja sen jälkeen matsiin rauhoittumista", Niklas-Salminen kertoi rutiineistaan.

Niklas-Salminen kohtaa puolivälierissä Tommy Paulin. Kovalyöntinen yhdysvaltalainen voitti Ranskan avointen juniorisarjan kesäkuun alussa.

Pidemmälle kuin grand slamin puolivälieriin selvinneitä suomalaispoikia on neljä kappaletta. Jarkko Nieminen voitti US Openin 1999, Henri Kontinen oli Wimbledonin loppuottelussa 2008, Olli Rahnasto ja Henri Laaksonen olivat välierissä (1983 Australian avoimet ja 2009 Ranskan avoimet).

Arno Seiro
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?