Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keihäänheiton hurja tuloskesä jatkuu

Keshorn Walcott ylitti 90 metriä Timanttiliigassa, Pitkämäki oli kolmas

Urheilu
 
Sami Kilpiö
Tero Pitkämäki heitti Lausannessa tuloksen 87,44. Kuva kesäkuun Paavo Nurmi Gamesista.
Tero Pitkämäki heitti Lausannessa tuloksen 87,44. Kuva kesäkuun Paavo Nurmi Gamesista. Kuva: Sami Kilpiö

Keihäänheiton 90 metrin haamuraja säilyi koskemattomana lähes neljä vuotta, kunnes tänä kesänä rajapyykki on ylitetty jo kahdesti. Yli 90 metriä heittäneet eivät ole tällä kertaa tulleet kovin perinteisistä keihäsmaista.

Maailmantilaston kärjessä on Kenian Julius Yego tuloksella 91,39. Torstaina Lausannen Timanttiliigassa Trininadin ja Tobagon Keshorn Walcott kiskaisi 90,16 metriä pitkän voittoheiton.

Walcott, 22, muistetaan vuoden 2012 Lontoon olympialaisten yllätyskullasta, mutta 90 metrin kerhoon liittyminen lienee vielä suurempi yllätys.

Walcottin edellinen ennätys oli 86,43. Hänestä ei ole puhuttu ensimmäisenä, kun uusia 90 metrin ylittäjiä on arvailtu

Lausannen Timanttiliigan miesten keihäskilpailu oli luontevaa jatkumoa kovatasoiselle keihäskesälle. Toiseksi sijoittui Tšekin Vítezslav Veselý tuloksella 87,97. Suomen Tero Pitkämäki oli kolmas 87,44 metriä pitkällä heitollaan. Kaikkiaan viisi miestä ylitti 85 metriä.

Siinä missä Walcott teki hirmutuloksensa avauskierroksella ja jäi sen jälkeen ilman tulosta, Pitkämäki heitti tasaisempaa sarjaa. Pitkämäen neljä ensimmäistä yritystä kantoi yli 83 metriä. Suomalaisen tekeminen tosin hajosi kahdella viimeisellä kierroksella.

Pitkämäki ja lihasvamman vuoksi Lausannen kisan väliin jättänyt Antti Ruuskanen ovat jo varmoja nimiä Pekingin MM-kisoihin. Suomen kolmannesta maapaikasta taistelevat Ari Mannio ja Teemu Wirkkala heittivät molemmat torstaina.

Mannio veti tällä kertaa pidemmän korren, sillä hän oli kuudes 80,80 metriä pitkällä heitollaan. Kymmeneksi sijoittunut Wirkkala karsiutui jatkokierroksilta tuloksella 76,57.

Timanttiliigassa nähtiin ensi kertaa tällä kaudella suomalaisedustusta muutenkin kuin keihäänheitossa.

Polvi- ja nilkkavaivoista kärsinyt Sandra Eriksson kilpaili ensimmäistä kertaa tänä kesänä päämatkallaan 3 000 estejuoksussa.

Eriksson juoksi Lausannessa melko varovaisesti ja jäi kisassa joukon viimeiseksi ajalla 10.19,68. Tavoitteena ollut Pekingin MM-raja 9.44,00 jäi vain haaveeksi.

Naisten 3000 metrin estekisan voitti Kenian Virginia Nyambura ajalla 9.16,99.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!