Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK otti riskin – uusi hankinta ei yksin riitä kääntämään kurssia

Odotuksia vaisummin pelannut hallitseva Suomen mestari hankki Macoumba Kandjin ratkaisemaan ongelmia

Urheilu
 
Kandji palaa HJK:n riveihin
Kandji palaa HJK:n riveihin
Viime kaudella HJK:ssa pelannut Macoumba Kandji palaa Helsinkiin. Videolla HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoo sopimuksen synnystä ja laadusta. Toimittaja: Tapio Keskitalo, kuvaus ja leikkaus: Vesa Koivunen

Helsingin Jalkapalloklubi räjäytti eilen torstaina pienen uutispommin: Macoumba Kandji palaa loppukauden sopimuksella seuraan.

Hyökkääjänä ja laiturina viihtyvä Kandji on hyvä pelaaja ja monien HJK:n kannattajien suosikki, jota on janottu takaisin helsinkiläisjoukkueeseen.

Viime kaudella hän pelasi tiensä kannattajien sydämiin viimeistään europeleissä, joissa hän teki maalit Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella Rapid Wieniä ja lohkovaiheessa FC Københavnia sekä Club Bruggea vastaan.

Vesa Koivunen
Macoumba Kandji (vas.) ja Bruggen Laurens De Bock taistelivat viime kaudella pääpallosta jalkapallon Eurooppa-liigan ottelussa.
Macoumba Kandji (vas.) ja Bruggen Laurens De Bock taistelivat viime kaudella pääpallosta jalkapallon Eurooppa-liigan ottelussa.

Etenkin Kandjin kööpenhaminalaisten verkkoon lisäajalla puskema voitto-osuma teki senegalilaisesta monien rakastaman pelaajan.

"Asioita jäi Suomessa kesken. Haluan saavuttaa HJK:ssa lisää menestystä, ja minulle jäi viime kaudesta erittäin hyviä muistoja. Päätös tulla HJK:hon oli samaan aikaan vaikea ja helppo. Minulla oli pari muutakin vaihtoehtoa", Kandji kertoi eilen puhelimitse.

Kandji voidaan rekisteröidä pelaajaksi vasta Suomen siirtoajan alussa 6. elokuuta. Sitä ennen hänet nähtäneen kentällä elokuun alussa HJK:n ja Liverpoolin ystävyysottelussa.

Kandjin hankinta kertoo kahdesta asiasta.

Ensinnäkin se kertoo siitä, että HJK hakee kunnianhimoisesti jatkoa viime kauden menestykselleen. Silloin helsinkiläiset voittivat Veikkausliigan, Suomen cupin ja etenivät Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Toisekseen se kertoo siitä, että HJK:n pelaaminen ei ole ollut tällä kaudella odotettua. Joukkue johtaa Veikkausliigaa, mutta monet asiat ovat jättäneet toivomisen varaa. Kolmessa viime pelissään HJK on jäänyt ilman voittoa, mikä on sille surkea saldo.

Vesa Koivunen
HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti julkisti torstaina Macoumba Kandjin sopimuksen.
HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti julkisti torstaina Macoumba Kandjin sopimuksen.

Etenkin HJK:n hyökkäyspelaaminen on ollut materiaaliin nähden ajoittain hämmentävän tehotonta.

Murtautumisvaiheessa pelaajat eivät tunnu löytävän ratkaisumalleja vastustajien puolustusten horjuttamiseksi. Palloa liikutetaan pelaajalta toiselle, hitaita hyökkäyksiä rakennetaan, mutta lopputulos on monesti laimea.

Tekopaikoille pääsy on vaikeaa myös siksi, että useat vastustajat tulevat HJK:n kotikentälle lähinnä suojelemaan omaa maaliaan pudottamalla puolustuslinjansa hyvin alas.

Kandji on hankittu ratkaisemaan helsinkiläisten hyökkäyspelaamisen ongelmia.

Dakarissa syntynyt Kandji on isokokoinen, taitava ja viihdyttävä hyökkääjä, joka pystyy pitämään palloa, haastamaan vastustajia ja tekemään inhottavia juoksuja puolustuksen selustaan.

HJK:n tämän kauden ykköskärki Mike Havenaar on ollut yksi liigakauden suurimmista pettymyksistä. Kovilla meriiteillä HJK:hon saapunut Havenaar vaikuttaa kentällä melko hitaalta ja kankealta – eikä hänen vahvuuksiaan ole pystytty hyödyntämään.

Ei Kandjikaan välttämättä ole mikään sateentekijä. Hän pelasi kevään Saudi-Arabiassa Al-Faisalyn joukkueessa. Edellisestä maalista on pitkä aika, sillä se syntyi maaliskuun alkupuolella.

"Saudi-Arabia oli hieno kokemus, mutta ei minulla ollut tarkoitus luoda siellä kokonaista uraa", hän sanoo.

Numerolla 99 pelannut Kandji ei ollut viime kaudella HJK:ssa erityisen tehokas, vaikka hänen arvoaan ei mitata pelkillä osumilla. Ajoittain hän sortui ylimääräiseen pallon hautomiseen ja itsekkyyteen kentällä.

Kovin mairitteleva ei ollut myöskään erittäin tärkeässä Mestarien liigan karsintaottelussa Apoelia vastaan tullut punainen kortti.

HJK operoi tällä hetkellä pienellä riskillä.

Kandji ei pelaa HJK:ssa ilmaiseksi, ja hän on käytettävissä tärkeissä europeleissä vasta Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella. Ei ole varmaa, että HJK edes pääsee niihin.

Tällöin HJK olisi hankkinut kovapalkkaisen pelaajan "vain" Veikkausliigaa ja Suomen cupia varten. Se toki kertoo siitä, ettei HJK halua jättää mitään sattuman varaan liigan mestaruustaistelussa.

Se kertoo myös siitä, että luotto Havenaariin on pieni. Kandji on hyvä hankinta, mutta yksin hän ei käännä HJK:n lievästi mollivoittoista kurssia.

 

HJK kohtaa Veikkausliigassa tänään vieraissa RoPSin. ISTV näyttää kello 18.30 alkavan ottelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?