Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen tennishurmos jatkuu Wimbledonissa – Patrik Niklas-Salminen pelaa paikasta finaaliin

Urheilu
 
peter van den berg
Patrik Niklas-Salminen pääsi jälleen juhlimaan voittoa.
Patrik Niklas-Salminen pääsi jälleen juhlimaan voittoa. Kuva: peter van den berg

Lontoo. Turnaus etenee kohti ratkaisuaan, ja sekä teot että kentät suurenevat. Patrik Niklas-Salminen jatkoi torstaina erinomaisia otteitaan Wimbledonin poikien sarjassa ja voitti puolivälieräottelussaan noin 500 katsojan edessä Tommy Paulin 6–4, 1–6, 6–4.

"Putkeen meni. Nyt on vähän sisäreidessä jumia, mutta ei se haittaa", Niklas-Salminen sanoi.

Ottelu ratkesi kolmannessa erässä, kun molemmat olivat pitäneet syöttönsä, ja Niklas-Salminen johti 5–4. Suomalainen muutti röyhkeästi taktiikkaansa ja haki nopeita ratkaisuja heti ensimmäisestä pisteestä. Amerikkalainen häkeltyi suomalaisen paineen alla ja teki pari helppoa virhettä. Ottelu päättyi, kun Paulin rysty meni leveäksi.

"Kun pallo oli vielä ilmassa, niin toivoin kovemmin kuin koskaan elämässäni, että se menisi ulos", Niklas-Salminen sanoi.

Runsas viikko sitten hän oli saman kentän 12 katsomossa seuraamassa miesten ottelua.

"Tuntui aika uskomattomalta pelata itse tuolla kentällä."

Suomalaisessa tenniksessä Niklas-Salmisen kaltaiset uroteot ovat harvinaisia. Yhdysvaltalaisen lupauksen kaataminen oli kova suoritus. Paul voitti kesäkuussa Ranskan avointen juniorisarjan, ja hänen ATP-rankinginsa on 453.

Junioreista on pitkä matka aikuisten ammattilaismaailmaan, mutta 18-vuotiaan suomalaisen otteet ovat lupaavia.

Niklas-Salminen on raamikas, 188 senttimetriä pitkä nuori mies, joka myös käyttää kokoaan hyväkseen. Hänellä on hyvä syöttö, ja myös peruslyönnit kulkevat. Kämmenellä hän tekee enemmän suoria pisteitä, mutta piiskaa suoremmalla rystyllään myös palloon vauhtia.

Perjantain välierässä Niklas-Salminen kohtaa Mikael Ymerin, jolle suomalainen on hävinnyt massalla ainoan keskinäisen ottelun niukasti. Ruotsalainen on vastaiskupelaaja, joten ero Pauliin on selvä. Amerikkalainen piti hyvää vauhtia yllä ja syötti pääosin erinomaisesti.

Sekä Niklas-Salmiselle että Riccille grand slam -välierä on uusi kokemus. Ricci valmensi yhdysvaltalaisen Lauren Daviesin tyttöjen sarjan puolivälierään US Openissa 2009.

Niklas-Salminen kohtaa Ymerin samalla kentällä 12, jossa voitti torstaina yhdysvaltalaisen Paulin. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 13.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!