Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki Cupissa nujakoitiin kentällä ja kadulla

KäPa:n toiminnanjohtaja: Joukkueen pelaajat eivät osallistuneet joukkotappeluun

Urheilu
 

Helsinki Cupissa nähtiin torstaina ikävä välikohtaus, kun 17-vuotiaiden poikien ottelun jälkitunnelmat kärjistyivät joukkotappeluksi.

Käpylän Pallo B2 (KäPa) hävisi brasilialaiselle Ordinille rangaistuspotkukilpailun päätteeksi maalein 4–5. Pelin jälkeen valmentajien välinen huutelu yltyi fyysiseksi välienselvittelyksi.

Helsingin poliisin yleisjohtaja Tuomo Tuohimaa kertoo, että jossain vaiheessa huutelua KäPan valmentaja oli mennyt brasilialaisjoukkueen tekniselle alueelle.

"Ilmeisesti Helsinki Cupin organisaatioon kuuluva nainen oli yrittänyt estellä häntä, mutta valmentaja oli työntänyt naisen kumoon", Tuohimaa sanoo.

"Varsinaista laukaisevaa tekijää käsirysyn alkamiselle on vaikea arvioida."

Valmentajat olivat tämän jälkeen kiinni toisissaan, ja nujakka jatkui vielä Mannerheimintien raitiovaunupysäkillä. Poliisin arvion mukaan 30–40 joukkueiden jäsentä oli kiinni toisissaan, pelaajat mukaan lukien.

Kenellekään ei Tuohimaan tietojen mukaan tullut vakavia vammoja, ja tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja lievänä pahoinpitelynä.

KäPa:n toiminnanjohtaja Ilkka Rantanen ei ollut itse ottelussa paikalla, mutta on selvitellyt tapahtumien kulkua.

Pelin lopussa brasilialaisjoukkueen taustahenkilöihin kuulunut nainen oli Rantasen mukaan tullut KäPa:n tekniselle alueelle ja tarttunut kiinni valmentajan päähän.

"Sitten nainen oli kaatunut itsestään. Valmentaja on kertonut, että hän ei tehnyt naiselle mitään", lomalta tavoitettu Rantanen sanoi HS:lle puhelimitse.

Brasilialaisjoukkueen valmentaja näki kaatumisen. Hän hyökkäsi suivaantuneena toisen KäPa:n taustahenkilön kimppuun ja rikkoi tämän silmälasit.

"Pelaajat tulivat suomalaismiehen ympärille, mutta brasilialainen jatkoi uhitteluaan. Poliisi otti brasilialaisvalmentajan lopulta haltuunsa."

Poliisista ei vahvisteta tapahtunutta. HS ei tavoittanut brasilialaisjoukkuetta kommentoimaan tapahtumia.

Raitiovaunupysäkin joukkotappeluun ei osallistunut Rantasen mukaan yhtään KäPa:n joukkueen pelaajaa.

"Kaikki pelaajat olivat menneet katsomaan heti perään alkanutta toista jalkapallo-ottelua. Pysäkillä on riehunut jotain ihan muuta porukkaa."

Helsinki Cupissa KäPa B2 -nimellä pelaava joukkue ei ole seuran normaali edustusjoukkue.

"Kyseessä on turnausta varten kasattu kaveriporukka, jossa on KäPa:n ja muiden joukkueiden pelaajia. Annoimme heille luvan pelata KäPa:n nimellä", Rantanen sanoo. Myös joukkueen valmentaja ja taustahenkilöt ovat pelaajien kavereita, eivätkä he toimi KäPa:n virallisessa organisaatiossa.

"On erittäin ikävää, että tällaista tapahtui. Joudumme miettimään, voimmeko antaa tulevaisuudessa lupaa tällaisille valvomattomille joukkueille." Seura aikoo Rantasen mukaan muistuttaa sisäisessä viestinnässään tiukoista käyttäytymissäännöistään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!