Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klubin vaikeudet syvenivät entisestään

Pirinen ja Kokko kurittivat HJK:ta liigan kärkipelissä

Urheilu
 
Juha Tamminen
RoPSin Abdou Jammeh voittaa pääpallossa HJK:n Ousman Jallow'n.
RoPSin Abdou Jammeh voittaa pääpallossa HJK:n Ousman Jallow'n. Kuva: Juha Tamminen
RoPS 2 HJK 1

Helsingin Jalkapalloklubin tilanne näyttää hyvin huolestuttavalta ennen tärkeitä Mestarien liigan karsintapelejä latvialaista Ventspilsiä vastaan.

Myös kotimaan pääsarjassa Veikkausliigassa HJK:n tilanne muuttui aiempaa ahdistavammaksi, kun Rovaniemen Palloseura nappasi eilen 2–1-kotivoiton.

RoPS nousi voittonsa ansiosta vain pisteen päähän sarjakärki HJK:sta. Rovaniemeläisillä on lisäksi kaksi ottelua helsinkiläisiä vähemmän pelattuna. HJK:n tuskaa lisää, ettei joukkue ole voittanut neljästä viime liigaottelustaan yhtään.

Joukkueen päävalmentaja Mika Lehkosuo myönsikin Rovaniemen ottelun jälkeen, että päällä on "minikriisi".

"Joukkue on pienessä lamassa. Nyt mitataan joukkuetta, valmentajia ja pelaajia siinä, miten vaikeat hetket käsitellään", Lehkosuo sanoi.

Kenties tappiotakin huolestuttavampaa HJK:n kannalta on, että sen pelaaminen oli ensimmäisellä puoliajalla todella heikkoa.

Kotijoukkue RoPS prässäsi kotikentällään ajoittain erittäin aggressiivisesti, oli kaksinkamppailuissa vahva ja hyydytti vieraiden pelinrakentelun.

RoPS puolestaan löysi hyvän tasapainon hitaiden ja nopeiden hyökkäysten välille. Etenkin nopeissa hyökkäyksissään se oli avauspuoliajalla vaarallinen.

"Fiilikset eivät ole hyvät", HJK:n laituri Erfan Zeneli myönsi.

Hän kuitenkin valoi jo uskoa tiistain Ventspils-otteluun. "Otetaan voitto seuraavassa pelissä, niin tämä kurssi kääntyy."

Kotijoukkueen avausmaalin teki Juha Pirinen 16. peliminuutilla HJK:n Sebastian Sorsan ja Valtteri Morenin täydellisen uinahduksen jälkeen. Vapaaksi päässyt Pirinen käytti mahdollisuutensa hyväksi ja laukoi komealla vedolla RoPSin johtoon.

Jatkoa tuli aivan avauspuoliajan lopussa, kun maalipörssiä johtava Aleksandr Kokko pani irtopallon verkon perukoille Moshtagh Yaghoubin laukoman vapaapotkun jälkeen. Kokko on tehnyt tällä kaudella jo 11 liigamaalia.

Kokko satutti tilanteessa itseään. "Neljä alahammasta on ihan löysänä, kun tuli potku naamaan", hän sanoi.

Toiselle puoliajalle HJK tuli selkeästi paremmalla ilmeellä ja otti otteen pelistä. Joukkue kavensi 54. peliminuutilla Zenelin laukomasta rangaistuspotkusta. Se tuomittiin maalivahti Ricardon kaadettua vaihdossa aloittaneen Mike Havenaarin.

RoPS taistelee aidosti jopa mestaruudesta. "Tällä lailla jos jatkamme, mestaruushan sieltä tulee, mutta emme mieti sitä vielä", RoPSin Antti Okkonen sanoi suu virneessä.

Tapio Keskitalo HS
Rovaniemi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!