Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyltymätön halu voittaa

Urheilu
 

Jo pelkästään Serena Williamsin seuraaminen Wimbledonin harjoituskentillä on oma näkynsä. Hän haluaa aina harjoitella samalla kentällä, johon ei ole kunnon näkyvyyttä edes paikalle päästetyillä toimittajilla.

Sen verran harjoituksia pystyy seuraamaan, että voi huomata niiden intensiteetin olevan omalla tasollaan. Williamsin palkkaama lyöntipartneri ei pidä pallojen syöttämisessä pienintäkään taukoa. Ja Williams lyö palloa liki täydellä voimalla koko ajan.

Saman intensiteettinsä Williams tuo otteluihinsa. Tällä hetkellä hänelle ei löydy pysäyttäjää.

Serena Williams on nyt vain voiton päässä Steffi Grafin ennätyksellisestä 22 grand slam -voitosta. Margaret Courtilla on tosin 24 voittoa, mutta niistä 13 tuli ennen kuin ammattilaiset ja amatöörit alkoivat pelata yhdessä.

Williams haluaa nousta tuolla listalla ykköseksi, se on käynyt selväksi viime vuosina. Hän ei ole koskaan ennen urallaan suhtautunut tennikseen niin vakavasti kuin nyt.

Merkittävä selitys tälle on yhteistyö ranskalaisen valmentajan Patrick Mouratogloun kanssa. Se alkoi kesällä 2012, kun Williams oli hävinnyt Ranskan avoimissa ensimmäisellä kierroksella.

Sen jälkeen Williams on voittanut kahdeksan grand slamia 13:sta. Mouratoglou on tuonut Williamsin peliin taktista ajattelua ja vastustajien pelityylin ymmärtämistä. Heidän yhteistyölleen ei tällä hetkellä löydy voittajaa.

Arno Seiro
hs.urheilu@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!