Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Williams saavutti Serena-slamin

Yhdysvaltalainen voitti Wimbledonin ja neljännen peräkkäisen grand slam -kisansa

Urheilu
 
Toby Melville reuters
Serena Williams on nyt vanhin kaksinpelin naisvoittaja grand slam -turnauksissa 33 vuoden ja 289 päivän ikäisenä.
Serena Williams on nyt vanhin kaksinpelin naisvoittaja grand slam -turnauksissa 33 vuoden ja 289 päivän ikäisenä. Kuva: Toby Melville reuters

Lukemat olivat rutiinia, mutta ottelu ei. Serena Williams voitti Wimbledonin kaksinpelin loppuottelussa Garbine Muguruzan 6–4, 6–4.

Muguruza pisti nyt jo 21:nnen grand slam -turnauksensa voittaneen Williamsin tiukoille. Williams aloitti ottelun erittäin hermostuneesti. Hän teki ensimmäiseen syöttövuoroonsa kolme kaksoisvirhettä, vaikka oli tehnyt edellisissä kuudessa ottelussaan yhteensä vain 15 kaksoisvirhettä.

Artikkeliin liittyvät

Kaksoisvirheet johtuivat poikkeuksellisesta paineesta. Williamsia ajatuksia painoi harvinainen mahdollisuus voittaa kaikki neljä grand slam -turnausta peräkkäin. Yhdysvaltalainen oli kieltäytynyt vastaamasta asiaa koskeviin kysymyksiin Wimbledonin alkupäivien jälkeen.

"Tunsin paineen kentällä. Garbine aloitti todella hyvin, ja minun ei auttanut muuta kuin tehdä kovasti töitä", Williams sanoi.

Amerikkalaisen tehtävän teki vaikeammaksi se, että Muguruza taisteli kylmäpäisesti. Espanjalainen nousi toisessa erässä tappiolta 1–5 aina tilanteeseen 4–5, ennen kuin maailman ykkösen onnistui viimein voittaa ottelu.

"Haluan muuttaa suhtautumistani ruohoon", 20:nneksi sijoitettu Muguruza naureskeli kenttähaastattelussa.

Hän ei ollut aiemmin päässyt Wimbledonissa toista kierrosta pitemmälle.

Mutta espanjalainen on vasta 21-vuotias, ja todellisuudessa hänen pelinsä sopii ruoholle mainiosti.

Hän lyö palloa kovaa ja usein varsin virheettömästi. Syöttö vaatii vielä parantamista, se on liian yksipuolinen suuntien suhteen. Toisaalta ottelussa vertailukohtana oli naistenniksen paras syöttö, kun Williams paukutteli 12 ässää.

Williamsille kuudes Wimbledonin mestaruus oli eniten uhattuna kolmannella kierroksella. Silloin amerikkalainen oli häviöllä Heather Watsonia (WTA-59) vastaan kolmannessa erässä 0–3 kahdella syötönmurrolla.

Muguruza voitti Williamsin Ranskan avoimissa 2014. Hän antoi amerikkalaiselle 64 minuutin löylytyksen 6–2, 6–2. Niin selvästi Williams ei ollut hävinnyt ottelua grand slam -turnauksessa.

Se ottelu muutti Muguruzan elämän.

Kaikki näkivät hänen valtavan potentiaalinsa ja hyvän hermojen hallinnan, joka on oleellinen osa mestaripelaajan pakettia.

Eilenkin Wimbledonin keskuskentän yleisö yltyi poikkeuksellisen suuriin suosionosituksiin, kun Muguruza vastaanotti kakkospalkintonsa.

Williams keskittyy nyt jahtaamaan US Openin voittoa. Se toisi hänelle ensi kertaa urallaan kaikkien neljän grad slam -turnausten mestaruuden saman kalenterivuoden aikana. Hänellä on nyt kaksi itse nimettyä Serena slamia eli neljä peräkkäistä grand slam -mestaruutta, mutta ei saman kalenterivuoden aikana (2002–2003 ja 2014–2015).

Arno Seiro
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!