Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Rohkea kaveri"

Urheilu
 
Ari Pusa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Vielä lauantaina näytti siltä, että palkintokorokkeen ääreen nuorten EM-kisoissa suomalaisista pääsee vain Antti Pihlakoski, joka kävi Euroopan yleisurheiluliiton hallituksen jäsenenä jakamassa palkintoja. Jussi Kanervon EM-hopea korjasi kuitenkin aukon urheilijoiden osalta.

Kanervon hopeajuoksu oli hieno suoritus, kun ottaa huomioon, millaisen kiirastulen hän on käynyt kevään aikana läpi jalkavaivojensa takia.

"Rohkea kaveri", sanoi Kanervon Etelä-Carolinen yliopiston valmentaja Curtis Fryekin Tallinnan stadionin katsomossa.

Vaikkei mitalisadetta tullutkaan, nuoret venyivät monessa lajissa ennätyksiinsä ja kauden parhaisiin tuloksiinsa. Niin pitää arvokisoissa ollakin. EM-kisoissa mitataan venymiskykyä enemmän kuin SM-kisoissa.

Vaikka kasvamassa on hyviä nuoria, eikä kaikkea voi mitata mitaleissa, suomalaisten menestys 2010-luvun kisoissa on ollut vaatimaton. Vuosien 2011 ja 2013 alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Suomeen on tullut vain kaksi pronssia.

Tallinnassa tuli myös yksi mitali, mutta kaksitoista pistesijaa ylittivät odotukset.

Suomalaisen yleisurheilun ikuisuusongelmana on ollut, miten hyvät nuoret saadaan menestymään myös aikuisten sarjoissa. Miksi kehitys pysähtyy, vai eivätkö lahjat enää riitä?

Ari Pusa HS
ari.pusa@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?