Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanervolle taistellen EM-hopeaa

Jalkavaivatkaan eivät pidätelleet Jussi Kanervoa

Urheilu
 
Marko Mumm
Jussi Kanervo juoksi hammasta purren hopealle ylivoimaisesti voittaneen Puolan Patryk Dobekin taustalla. Oskari Möröllä ei kulkenut odotetusti, ja hän oli kuudes.
Jussi Kanervo juoksi hammasta purren hopealle ylivoimaisesti voittaneen Puolan Patryk Dobekin taustalla. Oskari Möröllä ei kulkenut odotetusti, ja hän oli kuudes. Kuva: Marko Mumm

Aitajuoksija Jussi Kanervon tavoittelema värisuora yleisurheilun arvokisoissa täydentyi.

Vuonna 2010 hän sai nuorten olympiapronssia 110 metrin aidoissa ja eilen sunnuntaina nuorten EM-hopeaa 400 metrin aidoissa.

Kanervo odottaa värisuoran täyttyvän lähivuosina.

"Kulta tulee jostain isoista kisoista. Joko Rion kesäkisoista 2016 tai Tokiosta 2020", sanoi Kanervo itsevarmana ja hymyilevänä mitali kaulassa.

Tuntia aiemmin tilanne oli toinen. Kanervo nojasi polviinsa ja istahti maahan Tallinnan stadionilla. Jalat eivät tahtoneet kantaa kovan juoksun jälkeen. Loppuaika 49,66 oli kesän kotimainen kärki, joka jäi 0,16 sekuntia aikuisten MM-kisojen rajasta.

"Kaikkeni annoin. Tähän hätään ei pystynyt näillä jaloilla tämän kovempaa juoksemaan. En muista juoksusta mitään", sanoi Kanervo, joka harjoittelee talvet Etelä-Carolinan yliopistossa.

Tahti yliopistossa on ollut ankara. Kuuden viime kuukauden aikana Kanervo on kilpaillut lähes jokaisena viikonloppuna. Maaliskuussa juoksijan nivuseen tuli urheilijan tyrä – lantionpohjan ylirasitustila.

Kanervo on välillä harjoitellut hammasta purren. "Jalassa juilii, mutten viitsi treenata puolivaloilla. Olen pystynyt harjoittelemaan, mutten ole välttämättä uskonut, että voin juosta kovaa. Se on rassannut enemmän pääkoppaa kuin jalkaa."

Jos Kanervo olisi saanut itse päättää, hän ei todennäköisesti olisi juossut lainkaan alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa. Yliopiston valmentaja Curtis Frye päätti toisin. "Kun koutsi käskee, silloin lähdetään. Onneksi lähdin, kun tuli palkinto", sanoi Kanervo, joka on HS-urheilun valitsema Vuoden lupaus 2012.

Kanervo aloitti viime maanantaina armeijan urheilujoukoissa Santahaminassa. Komennus kesti vain tunnin. "En ehtinyt edes parturissa käydä."

Kanervo jatkaa palvelustaan syksyllä ja palaa tammikuussa Yhdysvaltoihin, jossa hän harjoittelee ensi kesän olympialaisiin asti. "Se on tarkoitus"

Oskari Mörö juoksi kuudenneksi ajalla 50,27. "Jotain oli pielessä. Jo verkkakentällä oli huono olo", sanoi Mörö.

Valmentaja Atte Pettinen epäili, että elimistössä saattaa olla jokin pöpö

Puolan Patryk Dobek juoksi mestariksi näytöstyyliin ajalla 48,84.

Arttu Kangas haki mitalia kuularingistä, mutta hän sai vain yhden onnistuneen työnnön. Tulos 18,27 ja 9. sija olivat paha pettymys.

Ari Pusa HS
Tallinna

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!