Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Djokovicin suuri mahdollisuus

Urheilu
 
Arno Seiro
stefan wermuth reuters
Novak Djokovic pääsi toisen kerran peräkkäin hypistelemään Wimbledonin voittopokaalia.
Novak Djokovic pääsi toisen kerran peräkkäin hypistelemään Wimbledonin voittopokaalia. Kuva: stefan wermuth reuters

Novak Djokovicilla on nyt kultaiset vuotensa takoa grand slam -voittoja. Rafael Nadalin tennis on – uskaltaako tätä edes kirjoittaa – kenties hiipumassa.

Roger Federer puolestaan on voittanut 22:sta viime grand slam -turnauksesta vain yhden.

Djokovic voitti tammikuussa Australian avoimet. Sen jälkeen hänelle oli tarjolla Ranskan avointen voitto.

Djokovic voitti Pariisissa tennishistorian etukäteen kohutuimman puolivälierän. Hän päihitti helposti Nadalin. Loppuottelussa tuli kuitenkin šokkitappio Stan Wawrinkalle.

Mutta kuten viime vuonna, serbialainen keräsi itsensä ihailtavasti Wimbledoniin kitkerän Ranskan avointen finaalitappion jälkeen.

Djokovicilla on yhdeksän grand slam -voittoa. Määrän kasvattaminen olisi tärkeää, jos ajattelee hänen paikkaansa tenniksen historiassa. Nyt hän pääsi eroon kahdeksan voiton nipusta, johon kuuluvat modernin ajan pelaajista Jimmy Connors, Ivan Lendl ja Andre Agassi.

Djokovicilla on 28-vuotiaana todennäköisesti muutama vuosi aikaa vielä "juhlia". Miesten tenniksessä on ollut varsin heikko sukupolvi pelaajia, jotka syntyivät vuosina 1990–1994.

Siitä ryhmästä ei ole oikein yhtään pelaajaa noussut sille tasolle, jossa voidaan alkaa puhua tulevasta grand slam -voittajasta. Ehkä Grigor Dimitrov ja Milos Raoni c ovat lähinnä sitä.

Mutta nyt nousemassa oleva sukupolvi, 1995–1999 syntyneet, vaikuttaa vahvalta. Jo nyt osa noista pelaajista alkaa olla tuttuja nimiä tennistä seuraaville: Borna Coric, Nick Kyrgios, Thanasi Kokkinakis, Alexander Zverev ja Hyeong Chung. Ja heidän takanaan odottaa iso nippu erittäin hyviä 16–18-vuotiaita pelaajia. Onneksi myös suomalaiset Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa ovat hyvin tyrkyllä tuleviksi, vahvoiksi ammattilaispelaajiksi.

Arno Seiro
hs.urheilu@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!