Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Latvian jalkapallo kärsii yleisöpulasta

Urheilu
 

FK Ventspils on Latvian hallitseva mestari, mutta mikään suuri yleisömagneetti se ei ole. Valtavia katsojamääriä ei tosin kerää mikään seura Latviassa, jossa jalkapallo kilpailee huomiosta ja yleisöstä esimerkiksi koripallon ja jääkiekon kanssa.

Ventspils lämmitteli HJK-otteluun pelaamalla kotimaansa sarjan kärkikamppailussa 3–3-kotituloksen Liepajaa vastaan. Ottelua seurasi alle tuhat katsojaa. Karua kieltä yleisestä mielenkiinnosta kertoo myös se, että HJK:n kansainvälinen lehdistötilaisuus peruttiin maanantaina, kun paikalle ei ollut tiedossa yhtään paikallista toimittajaa.

Latvian jalkapallo on kärsinyt monista ongelmista, ja pääsarjassa on tällä hetkellä vain seitsemän joukkuetta. Siellä oli myös kahdeksas, FB Gulbene, joka suljettiin sarjasta sopupeliepäilyjen vuoksi.

Latvian jalkapallon suuri hetki nähtiin 2004, kun maa pelasi EM-lopputurnauksessa. Latvian sijoitus kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan maailmanlistalla on 87:s. Suomi on sijalla 90. Ventspilsissä pelaa muutamia Latvian maajoukkueringin pelaajia, mutta HJK on otteluparin suosikki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?