Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maajoukkueringissä kuusi uutta tulokasta

Urheilu
 

Suomen miesten koripallomaajoukkue aloittaa leirityksensä neljänteen peräkkäiseen arvoturnaukseen aiempaa nuoremmalla ryhmällä. EM-ehdokkaiksi nimetty 20 pelaajan rinki on keski-iältään vajaat kaksi vuotta nuorempi kuin vastaava ryhmä viime vuonna.

EM-ehdokkaiden keski-ikä on noin 26 vuotta.

"On aika siirtää soihtua eteenpäin, kuten maajoukkuetoiminnassa on tapana. Nyt soihtu on kokonaan 1980-luvulla syntyneiden pelaajien käsissä, ja heillä on vastuu maajoukkueen johdattamisesta eteenpäin", päävalmentaja Henrik Dettmann kertoo liiton tiedotteessa.

Dettmannin nimeämällä ehdokaslistalla on pitkäaikaisia luottopelaajia Shawn Huffista Mikko Koivistoon, Petteri Koposeen, Tuukka Kottiin, Gerald Lee Junioriin ja Sasu Saliniin. Viime kesän MM-joukkueesta mukana ovat myös Antero Lehto, Matti Nuutinen ja Erik Murphy. Aiempaa maaottelukokemusta ehdokaslistan pelaajista löytyy Roope Ahoselta, Joonas Cavénilta, Ville Kaunistolta, Carl Lindbomilta ja Antto Nikkariselta.

Maajoukkuerinkiin on nimetty kuitenkin myös kuusi uutta tulokasta. Nuorten maajoukkueista tuttujen Fiifi Aidoon, Tuomas Hirvosen, Alexander Madsenin, Lauri Markkasen ja Oskar Michelsenin lisäksi tulokaskatraaseen kuuluu kesäkuussa Suomen kansalaisuuden saanut Jamar Wilson. Joukkueen kuopus on vasta 18-vuotias Markkanen.

"Uuden sukupolven pelaajia on nyt ehdolla enemmän kuin aikoihin. Nuorten EM-turnauksissa pelaavien osallistuminen miesten ohjelmaan katsotaan tapauskohtaisesti kyseisten turnauksien jälkeen", Dettmann toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!