Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkimiesten todellinen Tour alkaa vasta nyt

Froome voi ratkaista kokonaiskilpailun Pyreneillä

Urheilu
 

Maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajo siirtyy tiistaina Pyreneiden vuoristoon lepopäivän jälkeen. Maan eteläosan vuorilla ajetaan kolme erittäin rankkaa etappia.

Tilanne on kokonaiskilpailua johtavan Sky-tallin Chris Froomen kannalta herkullinen. Harva uskoi, että hän olisi keulilla sunnuntain joukkueaika-ajon jälkeen. Toisin kävi, ja nyt lähin haastaja, BMC:n Tejay van Garderen, on 12 sekunnin päässä.

Aika-ajo osoitti, että Sky on kovassa iskussa. Jos joukkue pystyy tukemaan ykkösajajaansa myös Pyreneillä, voi Froome hyökätä ja käytännössä ratkaista koko pelin ennen kilpailun päätösviikkoa.

"Minun ei todellakaan tarvitse hyökätä tässä vaiheessa", Tourin ensi kerran vuonna 2013 voittanut Froome vähätteli Reutersille sunnuntaina. "Paineet ovat nyt muilla."

Tällä britti viittasi ympäriajon kolmeen muuhun ennakkosuosikkiin. Heidän tilanteensa on hankala.

Ympäriajon hallitseva mestari, Astanan Vincenzo Nibali, on hävinnyt menneillä etapeilla säännöllisesti aikaa ja pudonnut kärkikymmenikön ulkopuolelle 2.22 päähän Froomesta. Huolestuttavin merkki italialaisen kunnosta oli hänen piiputtamisensa lauantain loppunousussa.

Movistarin Nairo Quintana on jäänyt kärjestä 1.59. Parissa minuutissa riittää kirittävää, mutta kevytrakenteisella kolumbialaisella on silti mahdollisuutensa.

Tourin kaksinkertainen mestari, Alberto Contador, jatkaa kohtalaisista asemista 1.03 Sky-ajajan takana. Italian ympäriajon näytöstyyliin kesäkuussa voittanut espanjalainen ei varmasti ole näyttänyt vielä parastaan.

Van Gardereniakaan ei kannata vähätellä, vaikka hänen uraltaan puuttuu suuren ympäriajon voitto. Viime vuonna hän oli Ranskassa viides. "Juuri nyt van Garderen on kovin haastajani", Froome kommentoi.

Kilpailijoiden seuraavat päivät ovat täynnä tuskaa. Edessä on raakoja vuoristomaaliintuloja.

Tiistain osuus Tarbesista La Pierre-Saint-Martinin vuorelle ei ole kilpailun vaikein etappi eikä noustava vuori sen raskain. Silti pahoja nitkahduksia voi tapahtua.

Ensinnäkin vuorille hyökätään lepopäivän jälkeen, jolloin ajajien kehojen vireystiloissa voi olla eroja. Toisaalta kilpailijoiden elimistö ei ole vielä tottunut vuoristoon eikä Etelä-Ranskan ilmastoon.

Loppunousu on luokitukseltaan kategorisoinnin yläpuolella. Se on pituudeltaan 15,3 kilometriä ja keskikaltevuudeltaan 7,4 prosenttia. Skyn sanotaan erikoistuneen tämänkaltaisiin maaliintuloihin, joten Froome on varmasti aktiivinen.

Ympäriajon voitto ratkaistaan jännittävästi mies miestä vastaan -kamppailuissa. Aika-ajoja ei ole enää ohjelmassa.

Katsoja pääsee nauttimaan neljän erilaisen huippumäkimiehen kilvoittelusta. Contador tanssii satulassaan ja hyökkää yhä uudelleen. Froomen takarenkaan pyörimisfrekvenssi hämmästyttää. Nibali yrittää pudottaa vastustajansa tasaisella kiihdyttämisellä. Andien kasvatti Quintana on korkean ilmanalan synnynnäinen mäkimies, joka ei vaikuta väsyneeltä koskaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?