Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK juhli Latviassa Mestarien liigan karsintaottelussa

Helsinkiläisjoukkue otti vahvan niskalenkin vastustajastaan Mestarien liigan karsinnoissa

Urheilu
 
vesa koivunen
HJK:n Ousman Jallow juhli joukkueensa toista maalia vierasottelussa Ventspilsiä vastaan. Ventspils hävisi lopulta maalein 1–3.
HJK:n Ousman Jallow juhli joukkueensa toista maalia vierasottelussa Ventspilsiä vastaan. Ventspils hävisi lopulta maalein 1–3. Kuva: vesa koivunen
Ventspils 1 HJK 3

Helsingin Jalkapalloklubi oli tehdä elämänsä hankalaksi Mestarien liigan karsinta-avauksessaan latvialaista Ventspilsiä vastaan.

Ottelun jälkeen pukukoppiin käveli kuitenkin todella tyytyväisiä helsinkiläispelaajia.

Ventspils hävisi kotikentällään 1–3, joten HJK on erittäin lähellä jatkopaikkaa, kun joukkueet iskevät ensi viikolla yhteen Helsingissä.

HJK:n ahdistus näytti melkoiselta, kun Ventspilsin Jurijs Žigajevsin vapaapotku muutti HJK:n muurista suuntaa, ja Antons Jemelins jatkoi pallon tolpan kautta verkon perukoille. Ottelua oli pelattu tuolloin runsas tunti.

Vartti ennen loppua Erfan Zeneli hankki rangaistuspotkun, jonka hän laukoi itse sisään.

"Tiesin, että vastustaja panee jalan eteen. Mä vain potkaisin maahan ja jalkaan. Tiesin, että pitäisi tulla pilkku. Kyllä mä hain sitä", laituri myönsi ottelun jälkeen.

Jatkoa seurasi 86. minuutilla, kun vain hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Ousman Jallow laukoi pallon tyylillä Ventspilsin maaliin.

Jallow on ollut HJK:ssa melkoisessa sivuroolissa. Eilinen maali oli hänelle henkilökohtaisestikin erittäin tärkeä, ja Jallow lupasi otteidensa paranevan entisestään.

Hänen maaliriemunsa näkyi railakkaana tuuletuksena ja juoksuna HJK:n kannattajien eteen. Kannattajia oli saapunut Latviaan mukava määrä.

Sekään ei ollut HJK:lle tarpeeksi: Zeneli ja Atomu Tanaka pelasivat nätisti yhteen ottelun lisäajalla, ja pallo kimposi Tanakasta maaliin.

Tulos tietää sitä, että vain vuosituhannen hyytyminen voi päättää HJK:n tämän kauden eurourakan ensi viikolla.

HJK pelasi Ventspilsissä kaksijakoisen ottelun. Helsinkiläisvieraat aloittivat kamppailun hyvin ja veivät pelitapahtumia ensimmäisellä puoliajalla.

Toisen puoliajan alkupuolella HJK passivoitui kummasti, ja sen pallollinen pelaaminen oli heikkoa.

Kotijoukkue oli hyökkäyspelaamisessaan aiempaa vaarallisempi ja teki avausmaalin.

"Valmistautumisemme otteluun onnistui kaiken kiireen ja matkustelun keskellä aika hyvin", HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi.

Ottelun jälkeen HJK:n kannattajien laulu raikasi vielä pitkään Ventspilsin kotistadionilla. Tulos kelpasi myös heille.

Tapio Keskitalo HS
Ventspils

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!