Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:n kokemus näkyy rutiinina europeleissä, joukkueeseen ehkä muutoksia elokuussa

Urheilu
 
Tapio Keskitalo Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.
Vesa Koivunen
Päävalmentaja Mika Lehkosuo halasi HJK:n toisen maalin tehnyttä Ousman Jallow'ta tiistaina Ventspilsissä.
Päävalmentaja Mika Lehkosuo halasi HJK:n toisen maalin tehnyttä Ousman Jallow'ta tiistaina Ventspilsissä. Kuva: Vesa Koivunen

Yksi ilta voi muuttaa paljon.

Helsingin Jalkapalloklubi oli vielä hetki sitten minikriisissä, kuten joukkueen päävalmentaja Mika Lehkosuo asian viime viikolla ilmaisi. Tiistaina nähty voitto Mestarien liigan karsinnoissa palautti kuitenkin paljon uskoa HJK:n miehistöön.

HJK meni Mestarien liigan toisen karsintakierroksen avausosassa Latvian Ventspilsiin, horjui mutta haki lopulta tärkeän voiton. Kolme vierasmaalia ja 1–3-lopputulos tarkoittavat sitä, että helsinkiläiset menevät otteluparista lähes varmasti jatkoon.

Karsinnat etenevät nopealla rytmillä, sillä HJK:n mahdollisen kolmannen karsintakierroksen vastustaja arvotaan jo perjantaina.

Sinne pääsy toisi HJK:lle palkintorahaa 400 000 euroa. Potti kasvaa, vaikka HJK häviäisi, sillä sen pelit jatkuisivat Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella. Sinne pääsy toisi 230 000 euroa.

Lisäksi Veikkausliigan mestari saa automaattisesti 250 000 euroa, jos se ei yllä Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Klubi saa siis suuren rahapotin, vaikka se ei voittaisi enää yhtään ottelua europeleissä, kunhan se pudottaa Ventspilsin. Palkintorahojen päälle tulevat esimerkiksi lipunmyyntitulot.

Mitä Latvian illasta jäi käteen?

Ventspils on joukkueena HJK:ta heikompi ja huonommin organisoitu. Helsinkiläisten pallollinen pelaaminen oli toisen jakson alkupuolella vaisua, mutta kokonaisuudessaan HJK on latvialaisryhmää edellä.

HJK:sta paistoi rauhallisuus – minikriisistä huolimatta. Lehkosuo oli jo ottelun alla hyvin levollinen ja rento. Samoin olivat pelaajat. Rentous voi olla myös kulissia, mutta otteet kentällä kertovat paljon.

HJK:n pelaajat eivät hätääntyneet, vaikka Ventspils siirtyi runsaan tunnin kohdalla johtoon. Helsinkiläiset saivat lopussa uudestaan juonesta kiinni ja tekivät kolme maalia. Se kertoo muita suomalaisjoukkueita kovemmasta eurorutiinista.

Helsinkiläisjoukkue saattaa muuttua Ventspils-otteluparin jälkeen. Hyökkääjänä ja laiturina viihtyvä Macoumba Kandji tulee varmasti HJK:hon, kunhan Suomen siirtoaika alkaa 6. elokuuta. Hyökkääjä Mike Havenaarin sopimus päättyy elokuun lopussa, ja jatko on urheilujohtaja Tuomo Saarnion mukaan täysi kysymysmerkki.

Belgialaismedia on uutisoinut, että Valtteri Moren on siirtymässä Waasland-Bevereniin. Moren ei ollut Ventspils-ottelussa kokoonpanossa, vaikka hän oli mukana Latviaan matkanneessa ryhmässä. HJK:lle olisi suuri riemu-uutinen, mikäli viime kaudella loistanut Anthony Annan palaisi helsinkiläisseuraan.

Itämeren rannalla sijaitseva Ventspils on hiljainen kaupunki, jonka sydämessä sykkii suuri satama.

Rahti- ja matkustajaliikenne tuovat kaupungille työpaikkoja ja välillisesti rahaa. Satamakaupungista alkoi HJK:n tämän vuoden euromatka. Ainakin matka lähti vauhdilla liikkeelle.

Tapio Keskitalo HS tapio.keskitalo@hs.fi
Urheilutoimitus pui jalkapallon ajankohtaisia ilmiöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?