Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rodriguez kesytti hirviöetapin

Chris Froomen Sky-talli paahtaa Ranskan ympäriajossa vastustamattomasti

Urheilu
 
Benoit tessier reuters
Geraint Thomas veti keltapaitaista Chris Froomea uskollisesti ylös Pyreneiden rinteitä.
Geraint Thomas veti keltapaitaista Chris Froomea uskollisesti ylös Pyreneiden rinteitä. Kuva: Benoit tessier reuters

Torstain etappi Ranskan ympäriajossa oli kilpailun tähänastisista raskain. Pyreneillä ajettiin jo kolmas vuoristo-osuus putkeen.

Kun kahdesta ykköskategorian noususta oli selvitty, päättyi reitti vielä kategorisoinnin yläpuoliseen Plateua de Beille -mäkeen 1 780 metrin korkeudelle. Kokonaispituutta matkalle riitti 195 kilometrin verran.

Sääolot eivät helpottaneet kilpailijoiden raatelevaa urakkaa. Alkuun matkaa taitettiin helteessä, mutta sitten Etelä-Ranskan taivaalle kertyi ukkospilviä. Taivas repesi ja raesade tarjosi miljöön draamalle, jonka piti olla Pyreneiden päänäytös. Suuria juonenkäänteitä ei kuitenkaan nähty.

Katusha-tallin Joaquim Rodriguez otti upean voiton viisi tuntia ja 40 minuuttia poljettuaan. Rodriquez oli käytännössä koko päivän mukana irtiotossa.

Loppunousussa hän jätti Tanskan Jakob Fuglsangin toiseksi minuutin ja 12 sekunnin päähän. Kotiyleisön riemuksi ranskalainen Romain Bardet oli kolmas 1.49 voittajaa jäljessä.

"Etapin voittaminen Ranskan ympäriajossa on iso juttu. Ensimmäisestäni vuonna 2010 oli jo pitkä aika", barcelonalainen Rodriguez kommentoi Cycling News-verkkosivustolle.

"Olen kuin Atlético Madrid – koskaan ei tiedä, mitä minulta voi odottaa."

Etappivoitto oli Rodriguezille tämän vuoden ympäriajon toinen. Hän oli ensimmäisenä myös Mur de Huy -kukkulan laella kisan kolmantena päivänä. Kokonaistilanteessa Rodriguez on viidestoista.

Kokonaiskisan voitosta polkevat ajajat taistelivat torstain etapilla kärkikolmikon takana vastakkain. Nairo Quintana , Alejandro Valverde ja Alberto Contador yrittivät hyökkäyksillä haastaa kilpailua johtavan Chris Froomen, mutta Sky-tallin kapteeni ei horjunut.

Vaikka pääjoukko harveni matkan varrella, sai hän jälleen kerran valtavaa apua joukkuetovereiltaan Geraint Thomasilta ja Richie Portelta. Apuajajat kelasivat hyökkäykset viipymättä kiinni yksi toisensa jälkeen.

"Tällä hetkellä keskityn vain kokonaiskisaan ja lähimpiin haastajiini", tallikavereitaan hehkuttanut Froome kertoi AFP:lle. "Olemme tietenkin väsyneitä kolmen vuoristopäivän jälkeen."

Skyn menossa on tällä hetkellä jotain eleettömän konemaista. Se jyrää kohti voittoa pysäyttämättömän oloisena.

Kokonaistilanteessa ei torstaina tapahtunut merkittäviä muutoksia. Froome johtaa ja BMC:n Tejay van Garderen on edelleen toisena 2.52 perässä. Quintana vaanii kolmantena 3.09 britin takana.

Froome on myös mäkikilpailun ykkönen, mutta hänen puolestaan pallopaitaa kantaa jatkossa Rodriquez.

Vaikka satoi, torstain osuudella säästyttiin haavereitta. Etapin ensimmäinen lasku, Col de Portet d'Aspet, muistetaan vuonna 1995 kaatuneen Fabio Casartellin kuolemasta.

Eilen ajajat ohittivat Casartellin muistomerkin kunnioittavasti ja turvallisesti.

Päivät Pyreneillä ovat nyt ohi. Loppuviikon pyöräkaravaani siirtyy kohti Alppeja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!