Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kylään eloa saunan lauteilta

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Tänä vuonna jo 30. kertaa järjestetystä Joroisten Finntriathlonista on kehkeytynyt suomalaisen kestävyysurheilun klassikko, jossa monet triathlonistit haluavat kisata edes kerran elämässään.

Joroinen on suomalaisen triathlonin syntysija, sillä lajin ensimmäiset kisat järjestettiin vuonna 1983 juuri tässä Etelä-Savon kunnassa. Idea kisasta syntyi kylän liikuntasihteerin varpajaisissa.

"Paikalliset miehet miettivät saunassa, miten kuihtuvaa maalaiskylää voisi kehittää. Isäni Jouko Kutvonen oli lukenut Juoksija-lehdestä Havaijissa järjestettävästä Teräsmies-kilpailusta ja ehdotti sitä", Finntriathlonin tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen sanoo.

Ensimmäisiin kisoihin osallistui Kutvosen mukaan noin 170 kisaajaa, ja tänä vuonna eri sarjoihin osallistui jo yli 2 000 osanottajaa. Henkilökohtainen kisa myytiin täyteen viidessä päivässä.

Joroisten kisan yhteydessä puhutaan aina Joroisten hengestä. Maine on tullut Kutvosen mukaan etenkin savolaisesta lupsakkuudesta ja ystävällisyydestä.

"Tärkeintä meille on, että kilpailijat kokevat olonsa tervetulleeksi. Järjestelyt pelaavat, katsojat kannustavat innokkaasti ja homma pelaa."

Finntriathlon on paitsi monelle triathlonistille myös koko kunnalle vuoden kohokohta. Kisan aikana reilun 5 000 asukkaan Joroinen saa tuhansia vieraita, kun kilpailijat perheineen ja tapahtumasta kiinnostuneet katsojat valtaavat paikkakunnan.

"Koko kylä herää eloon", Kutvonen sanoo tyytyväisenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!