Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikoksia, päihde­ongelmia ja appiukkona Wayne Gretzky – huippugolfarin värikäs elämä

Huippugolfin atleettisin pelaaja Dustin Johnson selvitti ongelmiaan jääkiekkolegenda Wayne Gretzkyn seurassa

Urheilu
 
PAUL CHILDS / REUTERS
Raikulipoika Dustin Johnsonista on tullut pienen pojan isä ja vävypoika jääkiekkolegenda Wayne Gretzkylle.
Raikulipoika Dustin Johnsonista on tullut pienen pojan isä ja vävypoika jääkiekkolegenda Wayne Gretzkylle. Kuva: PAUL CHILDS / REUTERS

Hän oli 16-vuotias, kun häntä epäiltiin osallisuudesta ryöstöön, jossa saaliiseen kuului ase.

Samaa asetta käytettiin myöhemmin murhassa, ja hän oli hankkinut patruunat. Hänestä tuli todistaja murhaoikeudenkäynnissä.

Kuka

Dustin Johnson

 Syntynyt 22. 6.  1984

 193 cm/86 kg

 Kotipaikka Jupiter Florida, lähtöisin Etelä-Carolinasta

 Ammattilaiseksi 2007, PGA-kiertueella 9 voittoa

 Maailmanlistalla 4:s

 Parhaat major-sijoitukset: Masters kuudes, US Open toinen, Open toinen, PGA viides

 Uran palkintorahat n. 26 miljoonaa euroa

Kahdeksan vuotta myöhemmin hän oli nouseva golfammattilainen mutta kärysi ratista.

Vuosi sitten huippugolfin suurimpiin lahjakkuuksiin kuuluva amerikkalainen Dustin Johnson ilmoitti yllättäen vetäytyvänsä toistaiseksi kilpailuista.

"Käytän sen ajan etsiäkseni ammattiapua henkilökohtaisiin haasteisiin, joita olen kohdannut", Johnson muotoili manageritoimistonsa tiedotteessa. Hän puhui myös "henkisen terveyden ja fyysisen hyvinvoinnin parantamisesta".

Seuraavana päivänä arvovaltaiseen amerikkalaiseen urheilulehteen Sports Illustratediin kytkeytyvä verkkosivusto Golf.com uutisoi, että Yhdysvaltojen PGA-kiertue oli langettanut Johnsonille puolen vuoden kilpailukiellon kokaiinin käytöstä.

Golf.comin tietojen mukaan Johnson oli kärynnyt aiemminkin, vuonna 2012 kokaiinista ja 2009 marihuanasta. Golf.comin mukaan Johnson oli ollut PGA-kiertueen langettamassa muutaman kuukauden kilpailukiellossa myös keväällä 2012, jolloin hän piti 11 viikkoa kilpailutaukoa.

Tuolloin Johnson kertoi julkisuuteen, että hän oli loukannut selkänsä nostettuaan vesiskootteria.

Myöhemmin Johnson on moneen otteeseen kiistänyt ongelmiensa liittyneen kokaiiniin. Sen sijaan sen hän on myöntänyt, että juhliminen keuli, ja suhde väkevään alkoholiin oli ollut ajoittain liian läheinen.

Nyt kaikki on toisin. Raikulipojasta on tullut isä, vävypoika toiselle menestyneelle urheilijalle ja entistä parempi golfari.

Palattuaan helmikuussa tauoltaan Johnson, 31, karsiutui ensimmäisessä kilpailussaan mutta otti perään sijat kaksi ja neljä.

Kuukausi paluun jälkeen hän voitti PGA-kiertueen suurimpiin kuuluvan turnauksen Floridassa. Mastersissa tuli kuudes sija, ja US Openissa hän menetti mahdollisuutensa uusintaan voitosta epäonnistuttuaan puttipelissä viimeisellä viheriöllä.

Maailmanlistalla Johnson on kivunnut taukonsa jälkeen 23. sijalta neljänneksi. Nyt hän kamppailee Open Championshipissä Skotlannissa uransa ensimmäisestä major-voitosta, jonka saavuttaminen on ollut jo muutaman kerran lähellä.

Johnsonia pidetään nykyisen huippugolfin atleettisimpana pelaajana. Juniorina hän pelasi golfin ohella baseballia ja koripalloa.

Hän on pitkä, nopea ja notkea. Youtubesta löytyy videoita, joissa Johnson donkkaa pallon koriin.

"En ole koskaan tehnyt yhteistyötä urheilullisesti yhtä monilahjakkaan

paul childs reuters
Dustin Johnson pitää johtopaikkaa Openissa lauantain jälkeen. Hän jatkaa päätöskierroksille tuloksessa 10 alle parin.
Dustin Johnson pitää johtopaikkaa Openissa lauantain jälkeen. Hän jatkaa päätöskierroksille tuloksessa 10 alle parin.

ammattilaisen kanssa. Hän pystyisi vetämään triathlonin vaikka huomenna. Koripallossa hänen heittonsa on kuin NBA:n takamiehillä", 193-senttisen Johnsonin valmentaja Joey Diovisalvi on sanonut Golf Digest -lehdelle.

Johnson kävelee keinuen ja lyö palloa ilmiömäisen pitkälle. Hänen lyöntinsä erikoisuus on vasemman ranteen voimakas taivutus svingin yläasennossa.

Johnson on kihloissa jääkiekkolegenda Wayne Gretzkyn tyttären Paulinan kanssa. Pariskunta sai tammikuussa pojan, jonka nimi Tatum Gretzky Johnson komeilee pelaajan bägissä.

Kilpailutauollaan Johnson kertoo viettäneensä paljon aikaa tulevan appiukkonsa kanssa.

"Nautin tarkkailla hänen tekemisiään. Hän on sinut itsensä kanssa ja suhtautuu hienosti muihin ihmisiin. Juttelimme jonkin verran, mutta pääasiassa teimme asioita yhdessä", Johnson sanoi Golf Digestille.

Jussi-Pekka Reponen HS
St. Andrews

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!