Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruuska löi mestariksi näytöstyyliin

Siilijärveläinen suuntaa tiistaiksi Kuopioon seuraamaan Stanley Cupin juhlintaa

Urheilu
 
Kai Kilappa
Lauri Ruuska otti komennon lyöntipelin SM-kisoissa jo avauspäivänä ja pelasi lopulta ylivoimaiseen mestaruuteen.
Lauri Ruuska otti komennon lyöntipelin SM-kisoissa jo avauspäivänä ja pelasi lopulta ylivoimaiseen mestaruuteen. Kuva: Kai Kilappa

Yksi oli ylitse muiden, kun Suur-Helsingin Golfin isännöimät lyöntipelin SM-kilpailut päättyivät lauantaina Espoossa.

Siilinjärveläinen Lauri Ruuska teki neljän päivän ajan vakuuttavaa jälkeä Lakiston väylillä ja viheriöillä ja vei miesten Suomen mestaruuden näytöstyyliin. Tarinagolfia edustava lupaus päätyi tulokseen 19 alle parin.

Ruuska voitti mestaruuden 13 lyönnin erolla ennen Nokian River Golfin Aleksi Myllymäkeä. Kolmanneksi tuli Nordcenter Golf &Country Clubin Kim Koivu (–2).

Ruuska, 21, saavutti nyt ensimmäisen aikuisten lyöntipelimestaruuden. Aiemmin hän on sijoittunut kolmanneksi ja vuosi sitten toiseksi Kotkassa pelatuissa SM-kisoissa. Reikäpelin Suomen mestaruuden hän voitti kaksi vuotta sitten.

Ruuska sai Lakistossa mahtialun, kun hän pelasi avauspäivänä keskiviikkona kenttäennätyksen 62 lyönnillä. Kolmeen muuhun kierrokseen hän käytti 64, 72 ja 67 lyöntiä.

"Perjantaina oli vaikea päivä griineillä ja niiden ympärillä, mutta nyt kaikki palaset loksahtivat taas kohdalleen. Ensimmäiset kymmenen väylää olivat taas supergolfia", totesi Ruuska.

Kymmenen reiän jälkeen Ruuska oli tuloksessa viisi alle parin, ja lopulta päivä päättyi neljä alle parin.

Mestaruuskarkelot alkoivat, kun birdie-putti oli pudonnut reikään. Lauantain kierrokseen sopi kuusi birdietä, kymmenen paria ja kaksi bogia.

"Lyömiseen löytyi ideaa jo viime viikonloppuna. Tekemiseen tuli luottoa, ja aika nopeasti löysin vauhdit Lakiston griineillä", sanoi Ruuska.

Ruuskan suunnitelmat olivat selvät, kun titteli varmistui.

"Illalla juhlitaan kavereiden kanssa. Pari päivää kuluu pääkaupunkiseudulla, ja tiistaiksi menen Savoon, kun Timonen [ Kimmo ] tuo Stanley Cupin kannun Kuopioon."

Ruuska on viihtynyt pallopelien parissa aina. Hän pelasi pesäpalloa Siilinjärven Pesiksessä ja jääkiekkoa 13-vuotiaaksi asti KalPassa. Sen jälkeen golf on ollut ykkösjuttu.

Janne Eskolan ja Tapani Saarentolan valmennettava pelaa amatöörinä vielä lokakuuhun asti.

Sen jälkeen on aika ottaa uusi loikka ja siirtyä ammattilaiseksi.

"Suunnitelmia on tehty, mutta niistä ei kannata vielä puhua."

Ruuskalla riittää haasteita lähiaikoina. Henkilökohtaiset Euroopan mestaruuskilpailut pelataan kahden viikon kuluttua Slovakiassa.

"EM-kilpailuissa on tavoitteena päästä kärkikahinoihin", muistutti Ruuska.

Naisten lyöntipelin Suomen mestaruudesta käytiin tuima kamppailu. Tittelin vei Kalajokilaakson Golfin Niina Liias (+13). Hän voitti lyönnin erolla Nokian River Golfin Emmi Jalkasen (+14).

Kolmannen sijan jakoivat Sarfvik Golfklubin Ida Kaukinen ja Tarinagolfin Linda Haara, jotka päätyivät tulokseen 15 yli parin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?