Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilosen krempat aiheuttavat huolta

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien urheilutoimituksen toimittaja.
Jussi-Pekka Reponen / HS
Mikko Ilonen ja Ilosen eteläafrikkalainen caddie Reginald Mokhosi.
Mikko Ilonen ja Ilosen eteläafrikkalainen caddie Reginald Mokhosi. Kuva: Jussi-Pekka Reponen / HS

Mikko Ilonen karsiutui toisen kerran tänä vuonna yhden lyönnin erolla major-kilpailun kahdelta viimeiseltä kierrokselta. Ilosella on nyt cv:ssään seitsemän merkintää Openista, maailman vanhimmasta arvokilpailusta, ja niissä jatkoon pääsyjä on kertynyt neljä.

Ilonen on edelleen ainoa suomalainen miespelaaja, joka on päässyt major-kilpailuihin. Muissa kolmessa on hän esiintynyt kussakin kahdesti.

Lauantai-iltana St. Andrewsin Old Coursen haastattelualueella Ilonen oli sitä mieltä, että alle odotusten sujuneen alkukauden jälkeen hän oli golfillisesti hyvässä kunnossa.

"Mutta niska vei liikaa huomiota", Ilonen sanoi ja myönsi, että ilman oman fysioterapeutin, ruotsalaisen Pierre Johanssonin apua toinen kierros olisi jäänyt pelaamatta.

Tällä kaudella Ilonen ei ole vielä löytänyt menestykseen vaadittavaa, niin sanottua A-peliään, mutta sen ilmestymistä ei ole syytä epäillä.

Sen sijaan Ilosen niskajumista ja muista silloin tällöin sivulauseissa esiin putkahtavista fyysisistä vaivoista voi olla vähän huolissaan.

Ilonen on nyt 35-vuotias, ja erilaisia kremppoja on matkan varrella ilmaantunut. Hän ei kerro niistä mielellään, mutta esimerkiksi Openin aattona Ilonen mainitsi oikean nilkkansa ja kantapäänsä olevan teipattu väittäen, ettei hän tiedä vaivan nimeä.

Nyt voi vain toivoa, etteivät fyysiset ongelmat rupea jarruttamaan Suomen ylivoimaisesti menestyneimmän ja henkisesti vahvimman pelaajan uraa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?