Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neziri aitoi kauden kärkituloksen

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Timo Hartikainen LEHTIKUVA
Nooralotta Neziri
Nooralotta Neziri Kuva: Timo Hartikainen LEHTIKUVA

Kevätkesällä etureitensä loukannut pika-aituri Nooralotta Neziri on löytämässä hiljalleen vauhtiaan. Neziri pani sunnuntaina Lapinlahden eliittikisoissa sadan metrin aitojen kotimaisen kärkituloksen uusiksi aikaan 13,20. Tulos syntyi kisojen alkuerissä. Finaalissa Neziri pysäytti kellon aikaan 13,22.

"Nyt oli ensimmäinen kisa, jossa tunsin, että pystyn oikeasti kisaamaan. Vahvuus alkaa löytyä takaisin", Neziri iloitsi.

Aiemman kotimaisen kauden kärkituloksen 13,25 Neziri teki ennen loukkaantumistaan keväällä Floridassa.

"Alku oli vähän löysää, mutta tässä oli paljon positiivista. Juoksin kuitenkin Floridassa unelmaolosuhteissa, ja nyt meni sen alle, vaikka oli vähän viileää ja vastatuulta", Neziri sanoi.

Pika-aituri myönsi, että häntä jännitti alkuerissä. Normaalisti Neziri on ollut kotimaan kisoissa kuin itse varmuus. Jännittäminen johtui siitä, että tulokset ovat heittelehtineet harjoituksissa surkeasta loistavaan.

"Tuntui niin huonolta ennen kisaa, että mietin, tuleeko tästä mitään, kun jännitän niin paljon. Finaalissa oli jo rento olo, ja pystyin samaan suoritukseen kun suhteuttaa tuulen. Sillä ei ole näköjään merkitystä minulle, jännitänkö vai enkö jännitä."

Neziri jahtaa paraikaa 13 sekunnin tulosrajaa ja paikkaa Pekingin MM-kisajoukkueessa. Seuraavan kerran raja on koetuksella Joensuun Eliittikisoissa torstaina.

"Torstaina mennään sitten kovempaa. Toivotaan, että siellä olisi hyvät myötätuulet kuten viime vuonna. Tiedän, että raja on mahdollista, kun saadaan olosuhteet kuntoon."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?