Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

RoPS on jo HJK:n rinnalla – pelko loukkaantumisista yllättäjäjoukkueen peikkona

Klubi on enää maalieron turvin liigan kärjessä ennen Rovaniemen sensaatiojoukkuetta

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket: HIFK sai selkäsaunan
Veikkausliigan huippuhetket: HIFK sai selkäsaunan
Seinäjoen Jalkapallokerhon Akseli Pelvas takoi peräti neljä maalia HIFK:n verkkoon sunnuntain veikkausliigakierroksella.

Kotimaisen jalkapallon aikakirjat ovat sekaisin. Lapin hissiliike Ropponen, 2000-luvulla liigan ja Ykkösen väliä edestakaisin suhannut Rovaniemen Palloseura, on noussut ensimmäistä kertaa 21 vuoteen Veikkausliigan kärkeen kesken kauden. RoPS on nyt tasapisteissä liigaa johtavan HJK:n kanssa.

Edesmennyt Ari Tegelberg vei hattutempullaan RoPSin sarjajohtoon toukokuussa 1994, seitsemän sarjakierroksen jälkeen. Silloin MyPa oli tasapisteissä sarjakärjessä RoPSin kanssa.

Sunnuntaina RoPS olisi voinut nousta yksin liigan piikkipaikalle, mutta putoamista vastaan taisteleva jumbojoukkue VPS onnistui nipistämään tasapelipisteen RoPSilta. Lisäajalla VPS sai kulmapotkun, josta Denis Abdulahi puski ohi takakulmasta.

"Tuosta paikasta tein viime kaudella viisi maalia. Pyysin palloa etutolpalle ja sain sen siihen. Siitä olisi voinut ratkaista voiton", Abdulahi sanoi.

Se oli VPS:n avausmaalin lisäksi harvoja hyviä maalipaikkoja, joita kotijoukkue onnistui hankkimaan kivikovaa RoPSia vastaan. RoPS on noussut nyt taistelemaan jopa mestaruudesta hallitsevan mestarin HJK:n ja toisen haastajan SJK:n kanssa.

RoPSin päävalmentajan Juha Malisen mukaan tilanne liigan kärjessä on mielenkiintoinen ja yllättäväkin.

"Kautta on tietenkin vielä paljon jäljellä. Meillä on onnistunut se juttu, että olemme pelanneet vähillä pelaajilla. Meillä on vissiin kuudella pelaajalla varoitustili täyttymässä. Jos rupeaa tulemaan loukkaantumisia, en tiedä, miten pysymme tahdissa sen jälkeen", Malinen sanoi.

Johannes Tervo
RoPSin Juha Pirinen (vas.) ja kotijoukkue VPS:n Jerry Voutilainen iskivät tiukasti yhteen Veikkausliigan ottelussa Vaasassa.
RoPSin Juha Pirinen (vas.) ja kotijoukkue VPS:n Jerry Voutilainen iskivät tiukasti yhteen Veikkausliigan ottelussa Vaasassa.

Kotijoukkue meni ottelussa jo viiden minuutin pelin jälkeen johtoon, kun toppari Timi Lahti laukoi VPS:n 1–0-maalin hyökkäyspään sivurajaheiton jälkeen. Kapteeni Ville Koskimaa pudotti onnistuneesti Jordan Seabrookin heiton Lahdelle.

"Meidän juoni oli se, että emme rupea leijumaan HJK-voiton jälkeen. Kuten näitte, asenne oli rautaa", Malinen sanoi.

Se näkyi heti avausmaalin jälkeen. RoPS tiivisti peliä ja haki heti aggressiivisesti tasoitusta, joka tuli kymmenen peliminuutin jälkeen. RoPS sai vasemmalta puolelta rangaistusaluetta vapaapotkun. Moshtagh Yaghoubi pamautti vapaapotkun päin muuria mutta laukoi paluupallosta 1–1-tasoituksen takanurkkaan.

RoPSin nousun takuumiehenä on toiminut Malinen, 57, jonka toinen kausi RoPSissa on kääntymässä menestystarinaksi. Kolmas perättäinen tappio kauden alussa pakotti Malisen muutoksiin. Hän hylkäsi kolmen topparin pelisysteemin, palasi joukkueelle tutumpaan pelitapaan ja sai tilkittyä kauden alussa pahasti vuotaneen alakerran. Sen jälkeen RoPS on hävinnyt vain yhden ottelun.

RoPSin kapteenin Antti Okkosen mukaan joukkueen tilanne näyttää hyvältä loppukautta silmällä pitäen.

"Ei sillä ole mitään merkitystä, miltä sarjataulukon tilanne nyt näyttää. Olemme pelanneet hyvin, ja peli näyttää hyvältä. Nautimme pelaamisesta toistemme kanssa. Tämä on ainutlaatuinen juttu omallakin kohdalla, harvoin toimii joukkue näin hyvin", Okkonen kertoi.

Ari Virtanen HS
Vaasa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?