Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

André Greipel kiri hattutempun täyteen

Ranskan ympäriajon parhaan kirimiehen titteli mennee kuitenkin Saganille

Urheilu
 

Vasempaan polveen ommellut kolme tikkiä eivät haitanneet André Greipelin menoa Ranskan ympäriajon 15. etapilla sunnuntaina. Lauantain kolarissa polveaan ruhjonut Greipel oli sunnuntain kirikamppailussa vahvin.

Lotto-Soudal -tallin saksalaisajaja Greipel irtosi suuresta kiriryhmästä noin 200 metriä ennen maalia. Parhaiten hänet haastoivat Giant-Alpecinin John Degenkolb ja Katushan Alexander Kristoff.

Greipel, 33, sai hattutempun täyteen ja otti kolmannen etappivoittonsa tämän vuoden Ranskan ympäriajossa.

"Jaloissani oli voimaa. Olin melko luottavainen kiriä ajatellen", Greipel totesi AFP:lle.

Kovana kirimiehenä tunnettu Tinkoff-Saxon Peter Sagan tuli 183 kilometriä pitkän etapin loppumetrit kovaa, mutta jäi neljänneksi. Parhaan kirimiehen vihreä paita pysyy yhä Saganin yllä.

Greipelin mukaan paita tuskin vaihtaa omistajaa ennen kuin ympäriajo päättyy ensi sunnuntaina. Saganilla on kirikisassa 360 pistettä ja Greipelillä 316.

"Luulen, että vihreä paita on tavoittamattomissa. Peter on liian vahva. Hän ansaitsee sen", Greipel sanoi Reutersille.

Vaikka Sagan kantaa vihreää paitaa, häntä varmasti harmittaa, kun etappivoitot ovat menneet tänä vuonna sivu suun. Sunnuntain etappi oli todennäköisesti viimeinen voittomahdollisuus sprinttereille ennen Pariisin päätösetappia.

Sagan oli sunnuntaina mukana yhdeksän miehen ryhmässä, joka haki irtiottoa jo aikaisin, mutta heidät ajettiin kiinni 29 kilometriä ennen maalia.

Ranskan ympäriajon kärkikymmenikön järjestys säilyi muuttumattomana.

Kisaa selvästi johtava Chris Froome oli kuitenkin huomion keskipisteenä. Lauantain etapin aikana Froome oli saanut katsojan heittämänä virtsaa päälleen. Keskustelu tapauksesta jatkui sunnuntaina.

"En syyttäisi yleisöä tästä. On kyse vain vähemmistöstä, joka pilaa muiden maineen", Froome sanoi The Telegraphin mukaan ja kiitti katsojia kannustuksesta.

Sky-tallin urheilujohtaja Nicolas Portal kertoi, että ajajat ovat peloissaan yleisöstä.

"Välissä on vain aita, eikä mitään muuta, mikä pysäyttäisi tielle etenemisen. Kuka tahansa voi ylittää tien ja lyödä jotakuta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?