Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK–Ventspils tiistaina

Urheilu
 

1 Lähtötilanne
Helsingin Jalkapalloklubi pääsee otteluun erittäin hyvistä asetelmista, sillä Ventspils hävisi avausosan 1–3. Vaikka HJK häviäisi tiistain kotiottelunsa 0–2, se etenisi Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle vierasmaalisäännön ansiosta. Ventspils ei esittänyt avausosassa mitään ihmeellistä, vaikka sillä olikin ote pelistä toisen puoliajan alkupuolella. HJK käänsi maalin tappioaseman lopussa kahden osuman voitoksi, mikä kertoo helsinkiläisten eurorutiinista.

2 Ventspilsin pelityyli
Ventspils pelasi palloa viime viikolla melko suoraviivaisesti kärjilleen ja kyttäsi vastaiskupaikkoja. Hyökkääjistä Girts Karlsons on yli 190 senttimetriä pitkä, ja hän pystyy voittamaan keskityspalloja.

On kysymysmerkki, miten latvialaisryhmä muokkaa pelaamistaan tiistain kamppailuun. Lähteekö joukkue avausosan tavoin otteluun kolmella topparilla?

Ventspils tarvitsee usean maalin voiton, joten sen on pakko jossain vaiheessa avata pelaamistaan, hyökättävä rohkeasti ja luultavasti prässättävä avausosaa korkeammalta.

3 HJK:n pelityyli
Latviassa HJK passivoitui toisen puoliajan alkupuolella, jolloin sen pallollinen pelaaminen oli heikohkoa ja pelaajien väliset etäisyydet venyivät liian pitkiksi.

Mikäli HJK pystyy välttämään kotikentällään tason heilahtamisen, se on varmasti jatkossa.

HJK:n ei tarvitse hakea yltiöpäisesti maalia. Helsinkiläiset haluavat hallita kotikentällään ja rakentaa hitaita hyökkäyksiä.

Tiistaina nopeat hyökkäykset saattavat kuitenkin korostua isäntien pelaamisessa, sillä Ventspilsin on luultavasti pakko hyökätä pienellä riskillä. Se saattaa avata HJK:lle vastaiskupaikkoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!