Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zach Johnson terävin Openin uusinnassa

Yhdysvaltalainen kuvasi oloaan siunatuksi

Urheilu
 
Russell Cheyne reuters
Yhdysvaltain Zach Johnson oli vahvin kolmen pelaajan uusinnassa St. Andrewsin kentällä.
Yhdysvaltain Zach Johnson oli vahvin kolmen pelaajan uusinnassa St. Andrewsin kentällä. Kuva: Russell Cheyne reuters

Paul Dunne, 22, olisi ollut The Open Championship -voitollaan kilpailun ensimmäinen amatöörivoittaja sitten vuoden 1930. Jordan Spieth, 21, olisi puolestaan ollut voittaessaan historian toinen golfaaja, joka on voittanut vuoden kolme ensimmäistä major-kilpailua.

Hehkutetun kaksikon unelmat nousi viimeisenä päivänä murskaamaan Yhdysvaltain Zach Johnson.

Johnson nappasi uransa toisen major-voiton hallitsemalla hermonsa parhaiten kolmen miehen kesken pelatussa uusinnassa. Johnson selvitti neljä uusintareikää 15 lyönnillä (-1).

Toiseksi golfannut Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen jäi Johnsonista uusinnassa lyönnin päähän, kolmanneksi pelannut Australian Marc Leishman kolmen lyönnin päähän.

"Open-voittaja 2015 kuulostaa kauniilta. Se kuulostaa täysin epätodelliselta. Sen sävy vetää nöyräksi. Tunnen itseni siunatuksi ollessani mestari ja osa tämän pelin historiaa", Johnson sanoi tv-haastattelussa.

Johnson tiivisti Open-viikon koostuneen kärsivällisyydestä, rohkeudesta ja uskosta.

"En pystyisi pelaamaan paremmin kuin pelasin nyt. Pysyin pelin päällä, odotin mahdollisuuksiani ja tein muutamia hyviä putteja."

Johnson osoitti erityiskiitoksensa henkiselle tukipilarilleen ja vaimolleen Kim Barclaylle.

"Vaimoni ja minä olemme tiimi. Hän on minun kallioni ja toimitusjohtajani, hän määrää. Sillä ei ole väliä, miten löin, kun hän on täällä", Johnson sanoi liikuttuneena.

Kolmen kärki golfasi neljä täyttä kierrosta 273 lyönnillä (-15). Johnson oli Leishmanin, Scott Arnoldin ja Brendon Toddin kanssa päivän parhaassa vireessä ja selvitti neljännen kierroksen tulokseen kuusi alle parin.

Johnson oli terävimmillään Openin avaus- ja päätöshetkinä. Hänen kierrostuloksensa olivat 66, 71, 70, 66.

Jordan Spieth jakoi Jason Dayn kanssa Openin neljännen sijan yhteistuloksella 14 alle. Viimeiseen kierrokseen Spieth käytti 69 lyöntiä (-3).

Historiallista amatöörivoittoa jahdannut Dunne romahti puolestaan kolmannen kierroksen jälkeiseltä johtopaikalta 30:nneksi. Viimeinen kierros oli Dunnen huonoin, kuusi yli parin.

Dunne käytti koko kilpailuun 282 lyöntiä (-6).

Johnsonin aiempi major-voitto oli Mastersista vuodelta 2007.

Yhdysvaltalainen tunnetaan lyhytlyöntisenä pelaajana. Kun suurin osa golfammattilaisista lyö 275 metrin mittaisia avauslyöntejä, Johnsonilla on vaikeuksia päästä 255:een.

Johnson on kuitenkin vahva lyöntiensä suuntaamisessa, ja hänen pelisuunnitteluaan on kuvattu kirurgintarkaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!