Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestarin kierros kotikulmilla

Liikuntalinjan hakemus kertoo, että NHL oli Teuvo Teräväisen tavoite jo ennen yläastetta

Urheilu
 
Teuvo Teräväinen kiersi Stanley Cup -pokaalin kanssa
Teuvo Teräväinen kiersi Stanley Cup -pokaalin kanssa
NHL:n Stanley Cupin Chicago Blackhawksissa voittanut Teuvo Teräväinen kävi pokaalin kanssa Mäkelänrinteen lukiolla, Pohjois-Haagan yhteiskoululla ja Tapanilan Mosahallilla. Toimittaja: Riku Teiskonlahti, kuvaus: Katarina Sällylä, leikkaus: Matti Nousiainen

Stanley Cup -pokaali näytti kevyeltä, kun jääkiekkoilija Teuvo Teräväinen nosteli pystiä tiistaina eri puolilla Helsinkiä.

Chicago Blackhawksin 20-vuotias hyökkääjä kävi NHL-mestaruudesta jaettavan palkinnon kanssa ensin Mäkelänrinteen lukiolla, sitten Pohjois-Haagan yhteiskoululla ja lopuksi Tapanilassa Mosahallilla. Jo ennen julkisia tilaisuuksia hän oli vieraillut Jokerien ja Kojoottien juniorien ja jokerikannattajien luona.

Artikkeliin liittyvät

Pokaali tuli vierailulle päivää aiottua myöhemmin lentojen myöhästymisen takia. Iltaseitsemältä saapunutta pystiä oli ehditty saunottaa jo vierailua edeltäneenä iltana.

Tiistaina Teräväisen ja Stanley Cupin ohjelmassa oli limusiinikyytiä sekä huomion keskipisteenä olemista: poseerausta yhteiskuvissa, nimikirjoituskorttien jakamista ja pokaalilla tehty nostoliike toisensa jälkeen.

Yksi asia yhdisti jokaista paikkaa, joissa Teräväinen vieraili. Häntä muistellaan hyvällä.

"Ensimmäisenä lukiovuotenaan 'Teukka' oli mukana koulun kaukalopallo- ja jääkiekkoturnauksissa. Hän dominoi jo silloin vanhempien poikien kanssa peliä hienosti. Mukava kaveri, joka on kova tekemään töitä", sanoi Mäkelänrinteen lukion apulaisrehtori Simo Tarvonen.

Pohjois-Haagan koulun rehtori Tuomas Raja sanoi arvostavansa, että Teräväinen ehti paikalle, vaikka aikataulujen kanssa tuli ongelmia. Stanley Cup on vieraillut koululla myös 2010, kun maalivahti Antti Niemi voitti mestaruuden Chicagossa.

Pohjois-Haagan yhteiskoulun pihalla oli kansanjuhlan tuntua. Teräväisen saapuessa paikalle kaiuttimista raikasi Den glider in, ja juhlien sankari pääsi kävelemään paikalle onnitteluplakaatin alitse. Yhteiskuvia otettiin niin koulun opettajien, vanhojen luokkalaisten kuin paikalle saapuneiden vierailijoiden kanssa.

Rajan mielestä Teräväisen ja Niemen esimerkeillä on suuri merkitys koulun urheilulinjalaisten esikuvina.

"Se tuo unelman todeksi. Sen että voittaminen on mahdollista, ja sitä kannattaa tavoitella. Molemmat sällit ovat muistuttaneet aina, että kun tehdään kouluhommat ja kohti urheillaan kohti unelmia, niin hyvä tulee", Raja sanoi.

Teräväisen NHL-unelma on syntynyt varhain. Hakiessaan Pohjois-Haagan liikuntalinjalle hän vastasi kysymykseen tavoitteistaan elämässä.

Teräväisen vastaus on ainakin sivuosuma: "Minusta tulee NHL-tähti ja muutan sitten Canadaan."

NHL:ssä mestaruus on jo tullut ja tie tähtipelaajaksi on hyvässä vauhdissa. Kanadan sijaan koti on löytynyt Yhdysvalloista. Sopimus Chicagon kanssa jatkuu kauden 2016–17 loppuun.

Tiistaisen Helsinki-kierroksen päätepiste oli Tapanilassa, salibandykaukalossa.

Teräväinen voitti Tapanilan Erässä salibandyn SM-kullan C-junioreissa vuonna 2009. Sen jälkeen jääkiekko valikoitui ykköslajiksi ja salibandy jäi.

"Salibandy on aina ollut itselle läheinen ja mieluinen laji, jota olen tykännyt pelata. Olen aina halunnut harrastaa kaikkea monipuolisesti, ja salibandy on ollut siinä mukana. Pelityylissäni näkee esimerkiksi mailankäsittelyssäni yhtäläisyyksiä, joita on tullut sieltä", Teräväinen sanoi.

Tapanilan Erän salibandyn lajipäällikkö Jari Oksanen lahjoitti Teräväiselle Erän pelipaidan.

Hän sanoi arvostavansa sitä, että Teräväinen muistaa myös salibandyn lajiväkeä.

"Tunnen Teuvon ihan syntymästä asti. Olen ollut Erän toiminnassa mukana, kun Teuvo syntyi. Hänen isänsä toimi Erässä valmentajana ja pelaajana. Ennen tämän hallin paikalla oli kuplahalli. Muistan sen ajalta, kun Teuvo konttasi kentältä. Pari vuotta myöhemmin lähti jo lämärit", Oksanen sanoi.

Mihin asti Teräväisen rahkeet olisivat riittäneet salibandyssa?

"Kyllä sen voi sanoa, että varmasti ihan miesten maajoukkueeseen asti."

 

Anni Reenpää Lehtikuva
Teuvo Teräväinen ja Stanley Cup olivat tiistaina Tapanilan salibandyhallilla haluttu kuvauskohde.
Teuvo Teräväinen ja Stanley Cup olivat tiistaina Tapanilan salibandyhallilla haluttu kuvauskohde.
Teuvo Teräväinen haki Pohjois-Haagan yhteiskoulun liikunta- ja matematiikkapainotteiselle linjalle.
Teuvo Teräväinen haki Pohjois-Haagan yhteiskoulun liikunta- ja matematiikkapainotteiselle linjalle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!