Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tennislupauksella voitokas kotiinpaluu

Patrik Niklas-Salminen otti uransa parhaan ammattilaisvoiton, yhteensä neljä suomalaista toiselle kierrokselle

Urheilu
 
mika kylmäniemi lehtikuva
Patrik Niklas-Salminen eteni toiselle kierrokselle Tampere Openissa.
Patrik Niklas-Salminen eteni toiselle kierrokselle Tampere Openissa. Kuva: mika kylmäniemi lehtikuva

Miltä tuntuu, kun puolitoista tuhatta ihmistä katsoo vain sinua ja odottaa sinulta hyvää peliä? Moni kokisi siitä paineita, mutta Patrik Niklas-Salminen selvisi tästä tulikokeesta erinomaisin arvosanoin Tampere Open -kisassa tiistaina. Tuloksena oli uran paras ammattilaisvoitto, kun Tomislav Brkic (ATP-229) kaatui 7–6 (7–3), 6–3.

"Sain Wimbledonista hyvää oppia tällaiseen. Siellä kaikki oli jo niin suurta, että sen jälkeen tämä ei ollut vaikeata", 18-vuotias Niklas-Salminen sanoi.

Wimbledonissa nuorukainen oli poikien sarjan välierissä runsas viikko sitten. Paluu Suomeen oli komea.

"Oli todella hienoa pelata Tampereella, en ole ennen kokenut tällaista yleisöä", Niklas-Salminen sanoi.

Hän muutti 15-vuotiaana Tampereelta Helsinkiin Jarkko Niemisen tennisakatemiaan.

Niklas-Salminen pelasi omaa vahvaa peliään liki täyden katsomon edessä. Syöttö toimi Wimbledonissa junioreita vastaan, ja se toi hyvin pisteitä myös miesten haastajatason kisassa.

Myös peruslyöntejä suomalainen takoi hyvin. Hän jaksoi uskoa omaan vahvaan peliinsä loppuun asti.

Bosnialainen on pelannut tänä vuonna paljon massalla, voittanut yhden futures-tason kisan ja ollut viisi kertaa haastajatasolla toisella kierroksella.

"Olen yllättynyt tästä voitosta, mutta ei tämä nyt toisaalta aivan puskista tullut. Olen todella iloinen siitä, miten pelasin", Niklas-Salminen sanoi.

Niklas-Salmisen ATP-ranking on tällä hetkellä 1 592. Ennen Tampereen kisaa hänellä oli kaksi ATP-pistettä. Ensimmäisen kierroksen voitto lisää sitä kahdeksalla.

Niklas-Salminen pelaa tiettävästi toisen kierroksen ottelunsa torstaina, jolloin vastaan tulee rutinoitu saksalainen Andreas Beck (ATP-209).

Jarkko Nieminen oli omassa ensimmäisen kierroksen ottelussaan yllättävän tiukoilla kroatialaista Antonio Veicia (ATP-249) vastaan. Kisassa ykköseksi sijoitetun Niemisen voittoluvut olivat 4–6, 6–3, 6–4.

Muitakin suomalaisvoittoja tuli. Rannevammasta toipumassa oleva Micke Kontinen voitti Gianni Minan (ATP-299) 6–3, 7–6 (7–5). Ammattilaisuransa jo lopettanut Harri Heliövaara puolestaan oli parempi kuin Frederico Ferreira Silva 6–3, 7–5.

Henrik Sillanpää sen sijaan hävisi Aleksander Vasilenkolle 2–6, 6–3, 6–7.

Arno Seiro
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!