Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Remes kurkottaa kohti MM-titteliä

Endurokuljettaja Eero Remes johtaa MM-sarjaa ennen viimeistä kisaviikonloppua

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Vesa Koivunen
Eero Remes näyttää, miten enduropyörällä selvitään mahdottoman näköisessä maastossa.
Eero Remes näyttää, miten enduropyörällä selvitään mahdottoman näköisessä maastossa. Kuva: Vesa Koivunen

Eero Remes on ollut hurjassa vauhdissa enduron MM-sarjassa. Järvenpääläinen rämäpää on voittanut 12 ajetusta päivästä seitsemän ja johtaa E1-luokan sarjaa seitsemällä pisteellä, kun ajamatta on kaksi päivää.

Toisena sarjassa on Ranskan Christophe Nambotin, joka dominoi viime kautta miten tahtoi. Hän voitti lähes kaikki osakilpailut, ja vain Remes pystyi nujertamaan hänet muutamassa kilpailussa.

Kuka

Eero Remes siirtyi motocrossista enduroon

Eero Remes ajaa italialaisessa TM:n tehdastallissa.

 Syntynyt 15. heinäkuuta 1985 Järvenpäässä.

 Asuu Järvenpään Nummenkylässä.

 Remes aloitti moottoripyöräharrastuksen automaattivaihteisella 50-kuutioisella Yamahalla ollessaan vain kolmevuotias. Hän ajoi ensimmäisen kilpailunsa 12-vuotiaana.

 Kansainvälinen kilpaura alkoi motocrossissa, jossa hän sai MM-pisteitä.

 Vaihtoi enduroon 2008 ja ajaa nyt italialaisen TM:n tehdastallissa Enduro1-luokassa.

 Remes on voittanut sekä motocrossissa että endurossa Suomen mestaruuden.

 MM-sarjassa hän on ollut kaksi kertaa hopealla ja kaksi kertaa pronssilla.

 MM-kultaa hän on voittanut joukkueiden enduron MM-kilpailussa.

 Remes ajoi monta vuotta lajin suurimpana tallina pidetyn KTM:n riveissä mutta vaihtoi pienempään italialaiseen TM:n talliin

 Tänä vuonna Remes on ajanut ylivoimaisesti uransa parhaan kauden. Hän on ottanut kauden aikana seitsemän MM-osakilpailuvoittoa.

Enduro on rämäpäinen laji. Metsässä ajetaan parhaimmillaan yli sadan kilometrin tuntivauhtia. Kivet, jyrkät ylä- ja alamäet sekä tukkiesteet ovat varsin haastavia.

"Kyllä ne kävellessä näyttävät välillä sellaisilta paikoilta, ettei niistä ihan ensimmäiseksi tulisi mieleen mennä yli moottoripyörällä", Remes naurahtaa.

Vaikka kilpailu ajetaan moottoripyörällä, kuuluu kävely ammattiin siinä missä ajaminenkin. Kisa on kolmipäiväinen. Perjantaisin ajetaan yksi yleisöerikoiskoe. Lauantaina ja sunnuntaina ovat vuorossa pitkät, yli kuusituntiset päivät.

Laji on hyvin rallin tapainen, mutta kartanlukijoita ei ole, joten kaikki pätkät kävellään etukäteen.

"Lennän yleensä kilpailupaikalle heti alkuviikosta ja kävelen pätkiä tiistaista perjantaihin. Kävelyä tulee päivässä monta tuntia, joten se on fyysisesti rankkaa varsinkin kuumissa oloissa. Samalla pitäisi keskittyä kilpailuunkin", Remes toteaa.

Viikonlopussa jaetaan kahdet MM-pisteet, ja kilpailupaikalla vietetään kokonainen viikko, josta neljänä päivänä kävellään ja kolmena ajetaan. Menohalut kasvavat kävellessä melkoisiksi.

"Pitää olla pää kylmänä, ettei innostu liikaa ensimmäisenä ajopäivänä, kun on monta päivää vain talsittu pätkiä. Eikä kävely ole pelkkää löntystelyä, sillä pätkät pitää painaa mieleen, ettei kisassa tule pahoja virheitä."

Virheisiin ei ole varaa, sillä viimeinen kilpailuviikonloppu ajetaan lokakuun alussa pahimman vastustajan Nambotinin kotimaassa. Ranskalaiset ovat tunnettuja kotiinpäinvetäjiä. Välillä siellä on nähty räikeitäkin temppuja.

"En ole siitä kovin huolissani. Pitää vain ajaa kuten tähänkin asti, eli voittaa Nambotin puhtaasti ajamalla. Sillä se mestaruus ratkeaa", Remes sanoo.

Viimeiseen osakilpailuun on vielä aikaa. Remes viettää tällä hetkellä hyvin ansaittua kesälomaa. Suomea on kierretty ristiin rastiin kaveriporukassa, ja mieli on saanut levätä.

Syksyllä alkavat pienemmät kilpailut, joiden kautta valmistaudutaan kauden tärkeimpään koitokseen eli viimeiseen MM-osakilpailuun.

"On ollut hyvää aikaa huilata. Syksyllä ajetaan Suomessa ja toki sitten ulkomaillakin. Väliin mahtuu myös joukkueiden MM-kilpailu", Remes kertoo.

Viimeistä MM-kilpailua hän ei liiemmin stressaa.

"Turha sitä on miettiä. Tehdään työ kunnolla ja hoidetaan homma kotiin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!