Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysytty mies – Hülkenberg käy kuljettajamarkkinoilla taistoa Bottaksen kanssa

Urheilu
 
Stephane mahe Reuters
Nico Hülkenberg juhli Le Mansin voittoa kesäkuussa.
Nico Hülkenberg juhli Le Mansin voittoa kesäkuussa. Kuva: Stephane mahe Reuters

Nico Hülkenberg rankataan tämän hetken parhaaksi F1-kuljettajaksi, joka ei vielä koskaan ole päässyt palkintokorokkeelle.

Elokuussa 28 vuotta täyttävä saksalainen haki arvostukselleen lisänostetta voitettuaan ensimmäisellä yrityksellään Le Mansin 24 tunnin kilpailun kesäkuussa.

Kuka

Nico Hülkenberg

 Syntynyt 19.8.1987

 Tallit: 2010 Williams, 2012 Force India, 2013 Sauber, 2014- Force India

 Parhaat tulokset:

– 4. sija Belgia 2012 ja Korea 2013.

– 1 paalupaikka Brasilia 2010.

– Le Mansin voittaja

Porschella 2015

Kesäkuumina käyvillä kuskimarkkinoilla Hülkenberg on noussut Valtteri Bottaksen rinnalle kärkitallien hankintalistalla. Molempien huhutaan kärkkyvän Kimi Räikkösen paikkaa Ferrarilla. Jos Bottas vetäisi pidemmän korren, Hülkenberg olisi sitten paalupaikalla hänen korvaajakseen Williamsilla.

Hülkenberg oli torstaina kysytty mies myös Hungaroringin haastatteluissa. Vietettyään ensin tunnin lehdistön ja tv-väen tentissä Force Indian kuljettaja istahti hyväntuulisena HS:n haastatteluun.

Bottaksen tavoin Hülkenberg vetää tiukkaa linjaa eikä ole halukas puhumaan ensi kauden suunnitelmistaan.

Kuskimarkkinoiden kaksinkamppailun mainitseminen lähinnä hymyilyttää kaksi vuotta kilpaveljeään vanhempaa saksalaista. Miehet tuntevat toki toisensa.

"Olimme yhdessä jonkin aikaa F3-tasolla. Olemme tavanneet muutaman kerran kaupungilla, kun Valtteri asuu nyt Monacossa, kuten minäkin. Henkilökohtaisesti en tunne häntä kyllä superhyvin. Valtteri on mukava tyyppi, sellainen hiljainen suomalainen", Hülkenberg määrittelee.

F1-tasolla on pitkään totuttu siihen, että MM-sarjassa ajaa kaksi suomalaista. Hülkenberg tuli kuninkuusluokkaan kauden 2010 kuudentena saksalaiskuskina.

Riittivätkö Saksan markkinat kuudelle kuskille?

"Olin aika onnekas. Sain tukea Saksan liitolta ADAC:lta, ja sponsorini olivat hyvin uskolliset", Hülkenberg kuittasi.

Kun MM-sarjaan mahtui samaan aikaan kuusi saksalaista, kuinka realistinen ajatus oli kaksi saksalaiskuskia tallikavereina Ferrarilla?

"Ei aavistustakaan. Sitä pitää kysyä heiltä", Hülkenberg toppuuttelee.

Voisiko kansallisuus olla sinua vastaan kuskimarkkinoilla?

"Ainakaan toistaiseksi niin ei ole käynyt urallani koskaan", Hülkenberg vakuutti.

Kuinka paljon stressiä tulee siitä, ettei kuljettaja ole vielä koskaan päässyt palkintosijoille F1-kisoissa?

"Ei siitä mitään painolastia ole kertynyt. Nämä asiat täytyy panna oikeaan perspektiiviin."

"Minulla on ollut urallani kaksi mahdollisuutta päästä podiumille. Toinen oli Brasiliassa 2012, vaikka siellä lopulta kävikin huonosti, kun törmäsimme Lewis Hamiltonin kanssa. Taistelin kärkipaikasta ja yritin ohittaa päästäkseni johtoon. Se meni vikaan, mutten usko, että olisin tehnyt mitään tyhmää. Toinen mahdollisuus oli viime vuonna Bahrainissa, kun tallikaverini oli palkinnoilla. En ollut sinä päivänä riittävän hyvä. Maksoin kovan hinnan aika-ajossa tekemästäni virheestä."

Vaikka Hülkenberg ei tunnista suomalaista tervehdystä, suomalaisuus heijastuu kyllä Hülkenbergin olemuksesta. Hänen kuntovalmentajanaan toimii toista vuotta Mika Salminen.

"Mika on ihan loistokaveri. Nautin työskentelystä hänen kanssaan. Hän on hyvä, kokenut ja löytää juuri oikeat keinot minun kirittämiseeni koko ajan. Fyysisesti olen ollut hyvässä kunnossa muutenkin Mutta kun valmentajan kanssa saa näin hyvät välit, ja hän ymmärtää täysin, miten tukea ja miten sanoa oikeat sanat oikeaan aikaan, pystyn keskittymään parhaiten tekemisiini", Hülkenberg suitsuttaa.

Salminen kehuu myös vuolaasti suojattiaan.

"Nico on urheilijana äärimmäisen kunnianhimoinen, kova tekemään töitä ja hänellä on hirvittävä tahto menestyä, jotta jonain päivänä voittaa sen mestaruuden. Se näkyy ihan kaikessa hänen tekemisessään. Hän on oivaltanut täydellisesti sen, että urheilija on urheilija 24 tuntia vuorokaudessa eikä vain sen ajan kuin treenaa tai ajaa kilpaa", Salminen muotoilee.

Heikki Kulta
Budapest

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!