Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MM-joukkueen kasvu on tiukassa

Nooralotta Neziri jäi sadasosan päähän MM-rajasta

Urheilu
 
Antti-Pekka Sonninen
Martti Kainulainen Lehtikuva
Nooralotta Neziri (keskellä) pääsi lähelle MM-rajaa Joensuussa.
Nooralotta Neziri (keskellä) pääsi lähelle MM-rajaa Joensuussa. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Päivät kuluvat kiivaasti kohti yleisurheilun MM-kilpailuja, eikä Suomen joukkue tunnu saavan täydennystä. Sitä ei tullut torstainakaan Joensuun eliittikisoissa, vaikka ne olivat kesän toistaiseksi selvästi pirteimmät.

Lähimmäksi pääsi Nooralotta Neziri, joka juoksi sadan metrin aidoissa ensin 13,01 eli sadasosan päähän rajasta ja 0,03 sekunnin päähän SE:stään.

Toinen juoksu kesti vain 12,94, mutta tuulimittari näytti 2,2 metrin myötäistä. Neziri tuli molemmissa juoksuissa toiseksi Venäjän Nina Morozovan jälkeen.

"Nyt juoksu tuli hyvin loppuun saakka, mutta jos olisi ollut saman verran vastatuulta, aika olisi ollut 13,30", Neziri sanoi.

Hän aprikoi, että varminta olisi rikkoa Pekingin-raja, vaikka IAAF saattaa hyväksyä rankinginsa perusteella hänet 13,01:lläkin MM-radalle. Tärkeintä on, ettei toukokuinen takareisirevähdys pilannut koko kesää.

"Kaksi kuukautta sitten lääkäri sanoi, etten välttämättä juoksisi koko kesänä", Neziri painotti.

Porin Kalevan kisoihin ensi viikonlopuksi ladataan paljon näyttöpaineita, samoin Kuortaneen eliittiin 8. elokuuta. Vielä Kuortaneen jälkeenkin on yksi tilaisuus, Espoon kilpailut 10. elokuuta. Ilmoittautuminen Pekingiin päättyy niiden jälkeen. Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen lupaa, että kortit katsotaan loppuun asti.

"Espooseen kootaan monta hyvää lajia, joten siellä pystyy antamaan tarvittaessa lisänäyttöjä, mutta voi sieltä tulla aivan uusia MM-rajan rikkojiakin."

Lisänäyttöihin voidaan joutua turvautumaan miesten keihäässä, jossa Teemu Wirkkalan ja Ari Mannion välinen asetelma voi olla solmussa Kalevan kisojen jälkeenkin.

Loppuun saakka jännitetään, saako Suomi yhtään pikajuoksijaa MM-radalle.

"Nezirin tahti vie Pekingiin, mutta katsotaan nyt, mitä Oskari Mörö tekee. Myös Hanna-Maari Latvala avannee viikonloppuna kautensa", Kemppainen arvioi.

"Jos ilmat lämpenevät, Kalevan kisoista voi tulla pirteät tuloksellisesti, toisin kuin Kuopiossa viime vuonna."

Vielä viime talvena ei olisi uskonut, että uusien MM-edustajien saaminen on näin tuskaista. Sitten tuli terveysongelmia muun muassa Nezirille, Latvalalle, Sandra Erikssonille, Eetu Rantalalle, Aleksi Tammentielle ja David Söderbergille.

"Moni panostaa jo suoraan ensi vuoteen. He eivät halua riskeerata olympiakesää sillä, että yrittäisivät väkisin kuntoon loppukaudeksi. Jos siinä tulisi takapakkia, täysipainoinen harjoittelu alkaisi vuodenvaihteessa", Kemppainen muistuttaa.

"Terveysongelmia ja ylirasitustiloja on tullut sekä suomalaisten että ulkomaalaisten valmentamille urheilijoille", Kemppainen hymähtää.

Antti-Pekka Sonninen
Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?