Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskalaisajajat ottivat kaksoisvoiton Alpeilla

Froomen haastajilla enää kaksi päivää aikaa iskeä

Urheilu
 

Ranskan ympäriajossa pyöräiltiin toinen peräkkäinen vuoristopäivä Alppien rinteillä. Torstain osuus kattoi 186,5 kilometrin matkan Gapista Saint-Jean-de-Maurienneen. Etapin voitti AG2R La Mondiale -tallin Romain Bardet. Ranskalainen hyökkäsi kategorisoinnin yläpuolisessa Col du Glandonin nousussa ja ajoi yksin maaliin.

Vuorensola on saanut raskaan nousun statuksensa siksi, että sillä ajetaan peräti 21,7 kilometriä 5,1 prosentin keskikaltevuudella.

Kun erinomaisena laskijana ja mäkimiehenä tunnettu Bardet oli selvittänyt ensimmäisen haasteen, oli hänellä edessään vielä kakkoskategorian Lacets de Montvernier. Se koostuu 18 nousevasta serpentiinimutkasta, jotka tarjosivat silmänruokaa jokaiselle pyöräilyfanille.

Etappivoitto oli Bardet'n uran suurin, muttei mikään yllätys. Hän ajoi Alpeilla erinomaisesti kesäkuun Critérium du Dauphiné -kilpailussa. Tuossa kisassa hän voitti Digne-les-Bainsista Pra Loup'un kulkeneen etapin, joka ajettiin eilen myös Tourissa.

"Alku oli tänään vaikea, sillä kaikki olivat vielä väsyksissä eilisestä", Bardet kommentoi Cycling Newsille maalissa.

"Tunsin reitin kuin omat taskuni, mutta viimeiset kilometrit tuntuivat silti todella pitkiltä. Halusin voittaa, joten minun oli vain ajettava kivun läpi."

Kotiyleisön juhlia jatkoi Bardet'n maanmies Pierre Rolland, joka saapui maaliin toisena 33 sekuntia jäljessä. Movistarin kolumbialaiskuljettaja Winner Anacona oli kolmas 59 sekuntia voittajalle hävinneenä.

Kokonaistilanne säilyi kärjen osalta muuttumattomana, kun ykkösnimet saapuivat maaliin samassa ryhmässä. Skyn Chris Froome jatkaa johdossa reilut kolme minuuttia ennen Nairo Quintanaa. Alejandro Valverde on kolmantena. Bardet nousi voittonsa myötä kymmenenneksi.

Katjua-joukkueen Joaquim Rodriquez otti mäkikilpailun johdon itselleen päivän päätteeksi. Espanjalainen on tasapisteissä Froomen kanssa, mutta hänellä on enemmän hors categorié -nousuissa saavutettuja pisteitä kuin britillä.

Torstain etappi oli ympäriajon kahdeksastoista. Käytännössä haastajilla on enää kaksi vuoristopäivää aikaa syöstä Froome kilpailun johtoasemasta. Sunnuntaina Pariisiin pyöräillään perinteisesti rauhassa vain loppukirikamppailu ja Moulin Rouge mielessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!