Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäätä, porrasjuoksua ja yhden jalan kyykkyä

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Esa Lindellin harjoitusviikkoon Esa Puolakan ryhmässä kuuluu kaksi jäätä, Malminkartanon porrasharjoitus ja vähintään kaksi punttisaliharjoitusta.

Ryhmä harjoittelee kaksi kovaa viikkoa peräkkäin ja sen jälkeen yhden kevyemmän viikon.

Kovempaan viikkoon voi kuulua esimerkiksi seuraavanlaiset harjoitukset.

 

Saliharjoitukset: Ryhmä tekee sekä jalka- että käsipainotteisia saliohjelmia. Käsipuntti saatetaan tehdä omatoimisesti. Saliharjoituksia kuuluu raskaampaan viikkoon vähintään kaksi.

Jalkaharjoituksissa pääliike on yhden jalan kyykky. Sitä tehdään kolme 12 toiston sarjaa, ja rautaa on tangossa loppukesästä jopa 120 kilon verran. Kevyemmillä painoilla tehdään esimerkiksi keskivartaloharjoituksia askelluksella ja etukyykkyä.

 

Malminkartanon portaat: Malminkartanon portaissa on 426 askelmaa, ja ryhmä juoksee niitä vaihtelevalla tyylillä ja vaihtelevalla matkalla. Esa Puolakan mukaan juoksuja tehdään esimerkiksi pidennetyllä askeleella, intervalleilla ja täydellä vauhdilla. Nopeimmat juoksevat portaat ylös 50 sekunnissa.

Tiistaina ryhmä mittasi ajan ensimmäiselle tasanteelle asti, eli kolmasosan mäestä. Lindell kertoo ehtineensä tasanteelle ensimmäisellä yrittämällä ajassa 12,2 sekuntia ja toisella kerralla aikaan 11,3 sekuntia.

 

Jääharjoitukset: Viikko-ohjelmaan kuuluu yksi nopeusharjoitus ja yksi kestävyysharjoitus. Nopeusjäällä tehdään nopeita spurtteja. Kestävyysharjoituksissa luistellaan matalassa asennossa noin puolen minuutin ajan kerrallaan. Myös luisteluharjoituksia tehdään paljon yhdellä jalalla.

"Ryhmä on aika luistelupainotteinen. Sitä treenataan. Jalat ovat aika usein jumissa", Lindell sanoo.

 

Vapaa: "Vapaapäivinä voi olla tekemättä mitään. Vähän kävelee tai on vaan. Sen olen huomannut, että parikymmentä minuuttia hölkkää valmisti hyvin seuraavaan päivään. Jos ei tehnyt yhtään mitään, oli tönkkö olo", Lindell sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!