Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nibalin härski temppu

Chris Froome syytti etapin voittajaa epäurheilijamaisesta irtiotosta

Urheilu
 
Stefano rellandini reuters
Tourin viimevuotinen voittaja Vincenzo Nibali juhli 19. etapin voittoa.
Tourin viimevuotinen voittaja Vincenzo Nibali juhli 19. etapin voittoa. Kuva: Stefano rellandini reuters

Tourin 19. etappi Saint-Jean-de-Mauriennestä La Toussuireen oli kuin tehty kolumbialaiselle Movistar-tallin Nairo Quintanalle, joka jahtasi Touria johtavan brittiajaja Chris Froomen johtoa.

Kokonaiskisan kärkikaksikkoa ennen maaliin ajoi kuitenkin Ranskan ympäriajon viimevuotinen voittaja Vincenzo Nibali.

Neljän hurjan nousun ja kymmenien neulansilmämutkien läpi ajettujen laskujen jälkeen Nibalille oli käydä työtapaturma viimeisellä kilometrillä. Italialainen Astana-tallin ajaja oli ajaa pitkäksi mutkan, mutta piti pyöränsä tiellä. Maalisuoralla Nibali nosti nyrkkinsä ilmaan ja hymyili.

Col de la Croix de Ferin nousut olivat suopeita, ja Col du Mollardin mutkat pitivät hänet tiellä, vaikka pyörä heittelehti välillä hiuksia nostattavalla tavalla epämääräisesti paikatuilla vuoristoteillä.

Kokonaiskisassa Nibali on neljäntenä.

Kisaa johtava Team Sky -tallin Froome saapui etapin maaliin kolmantena ja vihaisena 30 sekuntia Quintanan jälkeen. Viha purkautui Froomesta äkäisenä huutona.

Aikabonusten jälkeen Froomen johto Quintanaan supistui 2 minuuttiin ja 38 sekuntiin.

Kisan jälkeen haastattelussa Froomen äkäisyyden syy selvisi. Britti syytti Nibalia epäurheilijamaisuudesta kesken etapin.

"Tunsin takapyöräni lukkiutuvan, kun jarrupalojen ja takapyörän väliin meni kivi tai asfalttia. Valitettavasti silloin Nibali päätti tehdä siirtonsa. Hän tiesi, mitä oli tekemässä. Tuollaista ei tehdä kisan johtajalle, se ei ole urheiluhengen mukaista. Odotan nyt Alp d'Huezia [20:s etappi]. Olisi unelmien täyttymys voittaa siellä, mutta minun pitää pysyä Quintanan tahdissa", Froome kertoi ITV4-kanavan haastattelussa.

Viimeistä edeltävällä etapilla on vielä mahdollista hävitä kokonaiskilpailu.

Kolmanneksi viimeinen etappi oli yksi kisan raastavimmista, ja sen nousut olivat taas liikaa monelle ajajalle. Tourissa on enää jäljellä 160 pyöräilijää niistä 198 kilpailijasta, jotka aloittivat kilpailun 4. heinäkuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!