Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tenkanen purjehti EM-pronssia

Urheilu
 

Purjehtija Tuula Tenkanen ylsi kauden parhaimpaan suoritukseensa tärkeällä hetkellä. Tenkanen voitti EM-pronssia laser radial -luokassa Tanskan Århusissa perjantaina.

Olosuhteet Århusissa olivat koko viikon haastavat ja tuuli kääntyilevää. Tenkasen viimeinen päivä ei sujunut parhaimmalla mahdollisella tasolla. Hän oli ensimmäisessä lähdössä 16. ja toisessa 30:s.

"Tänään oli tosi huono päivä, mutta se riitti silti pronssiin. Tuuli oli todella kevyttä ja kaikki purjehtivat samaa vauhtia. Tein vääriä reitinvalintoja, ja ne näkyivät heti sijoituksissani", Tenkanen sanoi tiedotteessa.

Tasainen purjehtiminen koko viikon ajan toi Tenkaselle hänen uransa ensimmäisen EM-mitalin. Arvokisamitali oli uran toinen. Tenkanen voitti MM-hopeaa vuonna 2013.

"Tämä on ensimmäinen sijoitukseni kolmen parhaan joukkoon tänä vuonna, ja ensimmäinen EM-mitalini. Minulle tässä kisassa oli tärkeää myös se, että onnistuin saamaan starttini kuntoon. Ne ovat olleet ongelmanani koko vuoden."

Euroopan mestariksi purjehti Valko-Venäjän Tatjana Drozdovskaja ja EM-hopeaan sai tyytyä Espanjan Alicia Cebrian Martinez de Lagos.

Suomeen Tenkanen saapuu sunnuntaina ja matka jatkuu Rion olympiavesille jo reilun viikon kuluttua. Rio de Janeirossa järjestetään esiolympialaiset.

Laser radialissa myös nuori Monika Mikkola osoitti lupaavia otteita kiilaten kertaalleen kultafinaalissa toisena maaliin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!