Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lahti aiheutti Interille kauden ensimmäisen kotitappion

Urheilu
 
Pekka Järviö Turku
Adam Ihse Reuters
Aristote Mboma teki FC Lahden toisen maalin vierasottelussa Interiä vastaan. Kuva on heinäkuun alun Elfsborg-ottelusta.
Aristote Mboma teki FC Lahden toisen maalin vierasottelussa Interiä vastaan. Kuva on heinäkuun alun Elfsborg-ottelusta. Kuva: Adam Ihse Reuters
Inter 0 Lahti 2

FC Lahti aiheutti Turun Interille kauden ensimmäisen kotitappion jalkapallon Veikkausliigassa. Tasaisen ensimmäisen puoliajan lopussa Lahti teki avausmaalin ja sinetöi voittonsa Aristote Mboman maalilla 85. minuutilla.

Lahti käytti Kupittaan kentän leveyden tehokkaasti hyväkseen. Se pelasi järkevästi laitojen kautta eikä juurikaan sumputtanut keskeltä.

Avausmaali tuli, kun pelattiin jo ensimmäisen puoliajan lisäaikaa. Lahden puolustuksesta lähti pitkä ulospotku, jonka perään juoksi täydellä vauhdilla brasilialaishyökkääjä Leandro.

Interin toppari Eric Matoukou piteli jalkaansa eikä pystynyt juoksemaan alaspäin. Puolustaja Petros Kanakoudis jäi ylös seisomaan, ja vain Juuso Hämäläinen yritti estää Leandroa, joka kuitenkin pääsi laukaisemaan tarkasti takakulmaan.

Toisella puoliajalla Lahti liikutti palloa paremmin ja piti otteen hallussaan. Kanakoudis hölmöili 67. minuutilla itselleen toisen keltaisen kortin lyömällä pallon lahtelaispelaajan käsistä hänen yrittäessään nopeaa rajaheittoa. Kyseessä oli jo kreikkalaisen yhdeksäs keltainen kortti.

"Tämä oli meiltä hyvä peli. Pelasimme joukkueena ja pidimme pään kylmänä", kommentoi Mboma ajoittain hieman kuumaa ottelua.

"Maalinteko on edelleen nihkeää, nytkin näytti pitkään, että teemme vastustajan maalivahdista parhaan pelaajan", summasi Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas.

"Puolustuspelaamisemme oli hyvää, ja toppariparimme Henri Toivomäki Pyry Kärkkäinen on aivan erinomainen", kiitteli Korkeakunnas.

Interin valmentaja Job Dragtsma oli hyvin tyytymätön, kun Matoukou ei kertonut jalkavammastaan etukäteen ja tietysti myös Kanakoudisin älyttömiin varoituksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?