Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Special Olympics on vuoden suurin urheilukilpailu

"Nämä kisat yhdistävät ihmisiä enemmän kuin mikään", Michelle Obama sanoi Special Olympics -kisojen avajaisissa

Urheilu
 

Los Angelesissa startattiin lauantaina vuoden suurimmat urheilukilpailut maailmassa, kun Yhdysvaltain presidentin puoliso Michelle Obama avasi kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisat.

"Ihmiset eivät vain hurraa teille, he tulevat oppimaan teiltä. Te annatte meille niin paljon toivoa. Nämä kisat yhdistävät ihmisiä enemmän kuin mikään", Obama lausui Los Angelesin Memorial Coliseumilla.

Artikkeliin liittyvät

Puhetta kuunteli täysi tuvallinen eli 80 000 katsojaa joukossaan kisojen tähdet eli noin 7 000 urheilijaa 177 maasta. Mukana menossa oli tietenkin myös Sisujengiksi ristitty Suomen 92-henkinen joukkue.

Sisujengi oli ehtinyt ennen avajaisia nautiskella olostaan kaksi päivää San Diegossa, lähellä Meksikon rajaa.

Joukkue vieraili muun muassa eläintarhassa ja kävi katsomassa paikallisen baseball-joukkueen San Diego Padresin ottelua.

Yhdeksän päivää kestävät Special Olympics  -kesämaailmankisat on tarkoitettu kaikille kehitysvammaisille urheilijoille.

Kisojen erityispiirteenä on, että kaikissa lajeissa järjestetään ensin tasoluokittelut, joissa urheilijat ja joukkueet jaetaan mahdollisimman samantasoisiin 4–8 urheilijan divisiooniin.

Loppukilpailut käydään divisioonien kesken, ja kunkin divisioonan kolme parasta palkitaan.

Mitalisateen ropinaa lieneekin luvassa. Edellisen kerran Ateenan 2011 kesämaailmankisoista lähes puolet Suomen joukkueesta palasi kotiin mitali kaulassaan.

Suomen Unified-koripallojoukkue pääsi tositoimiin heti kisojen avajaispäivänä. Ensimmäistä kertaa kisoihin osallistuvassa joukkueessa pelaa yhdessä kehitysvammaisia ja vammattomia urheilijoita. Suomen joukkue voitti kaksi ensimmäistä tasoluokittelupeliään, mutta hävisi kaksi seuraavaa.

"Eka vastustaja oli ihan helppo, toka oli meidän tasoinen ja kolmas kaikista vaikein", koripallojoukkueen pelaaja Samu Reinikka selvitti VAU:n tiedotteessa.

Vaikka kolmas peli olikin vaikein, oli siinä myös tunnelmaa. Suomi pelasi Venezuelaa vastaan käydyn ottelun USC-yliopiston Galen Centerin pääkentällä, jonne mahtuu yli 10 000 katsojaa. Katsojia riittikin mukavasti.

"Tuntui todella hyvältä pelata noin hienolla kentällä ja ison yleisön edessä. Tärkeintä on päästä pelaamaan, mutta on kiva, kun on myös yleisöä", espoolainen Reinikka sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!