Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peter Sagan, Tourin väriläiskä

Urheilu
 
Joonas Kuisma Helsingin Sanomat

Vuoden 2015 Ranskan ympäriajosta ei lopulta tullut odotettua jännitysnäytelmää. Chris Froome piti johtajan keltaista paitaa yllään lähes yhtäjaksoisesti kilpailun ensimmäisestä viikosta lähtien. Lauantain Alpe d'Huezilla Nairo Quintanan hyökkäys sentään osoitti, että tulevaisuudessa hän on valmis haastamaan brittitähden ylivoiman.

Kokonaiskilpailun taustalla polki kuitenkin yksi ajaja, joka toi väriä koko ympäriajoon sen alusta asti. Hän on slovakialainen sprintteri Peter Sagan – karismaattinen, takatukkainen rämäpää.

Sagan ei onnistunut voittamaan Tourissa ainuttakaan etappia, mutta oli viidesti toinen. Silti hän on parasta, mitä Tourille tänä vuonna tapahtui. Slovakki oli jatkuvasti mukana irtiotossa riippumatta etappityypistä. Hän oli välisprinteissä pisteillä lähes kaikilla osuuksilla.

Kenties koko ympäriajon sykähdyttävin hetki koettiin 16. etapilla, kun Sagan jahtasi irtiottoon lähtenyttä Rubén Plazaa Col de Mansen laskussa. Taitavana alamäkiajajana tunnettu Sagan syöksyi hengestään piittaamatta alas vuorensolaa, mutta ei tavoittanut espanjalaisveteraania. Maaliviivan ylittäessään Sagan takoi nyrkillä rintaansa kuin kakkostiloja laskeakseen: yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi.

Sagan, 25, on maailman lahjakkain yleisajaja tällä hetkellä. Hän on vahva niin kirissä kuin ylämäessäkin. Tänä vuonna hän voitti Tourin pistekilpailun jo neljättä kertaa peräkkäin. Slovakki kuuluu niihin harvoihin urheilijoihin, joiden ylivoiman takia joudutaan tekemään sääntömuutoksia. Tourin pistekisan sääntöjä yritettiin rukata tälle vuodelle siten, että joku muukin voisi valloittaa viherpaidan. Turhaan.

Pariisissa Romain Bardet palkittiin lopulta ympäriajon yritteliäimpänä pyöräilijänä. Se palkinto olisi ehdottomasti kuulunut Saganille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!